Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΜΠ. ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ

Το κείμενο της δήλωσης Γκιόνογλου, που παρακολουθήσατε το μεσημέρι από την “Περισκόπηση” (όπως στάλθηκε μετά τη λήξη της συνέντευξης), είναι το ακόλουθο:

Κύριοι Εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. Ημαθίας

Φίλες και φίλοι

Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου για τη σημερινή συνάντηση.

Θεώρησα σκόπιμο να έχω μαζί σας μία προσωπική επικοινωνία ώστε να σας αναπτύξω τις απόψεις μου για τις εκλογές που έρχονται στις 7 Νοεμβρίου 2010 και συγχρόνως να απαντήσω σε δικές σας ερωτήσεις και στη συνέχεια να αναπτυχθεί ένας γόνιμος διάλογος .



Είναι γνωστό ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλάζει.

Μια νέα Τοπική Αυτοδιοίκηση με νέα προοπτική ανατέλλει .

Ο “Καλλικράτης” θα δημιουργήσει νέα κατάσταση στη λειτουργία του Δήμου και τίποτα δεν θα θυμίζει το παρελθόν.

Ο Νέος Δήμος Αλεξάνδρειας θα μπορεί πλέον να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο και να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Ρουμλουκιού, στην ανάπτυξη της Ημαθίας.

Αναμφισβήτητα αυτός ο νέος Νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων χρόνων.

Μία τεράστια πολιτική τομή αναδιαμόρφωσης του διοικητικού συστήματος του κράτους και δημιουργία σύγχρονου μοντέλου αυτοδιοίκησης με διασφάλιση αναπτυξιακών προοπτικών για τα επόμενα χρόνια.

Ο “Καλλικράτης” βάζει τέλος στη γραφειοκρατία και το οργανωμένο χάος της δημόσιας διοίκησης που καθιστούν την καθημερινή της λειτουργία προβληματική για τους πολίτες και τους εργαζόμενους. Απαντά στην αναξιοκρατία που δεσπόζει στα διάφορα επίπεδα της διοίκησης .

Βάζει τέλος στην απαράδεκτη μεγάλη καθυστέρηση που χρόνια τώρα παρατηρείται και καθηλώνει την περιφερειακή ανάπτυξη απαντώντας με λύσεις οριστικές και όχι ευκαιριακές ή πρόσκαιρες.

Ο νέος Δήμος Αλεξάνδρειας, μαζί με ολόκληρη τη χώρα μας, μπαίνει σε μια νέα αυτοδιοικητική περίοδο, μία νέα διοικητική οργάνωση.

Η νέα λοιπόν αυτοδιοικητική τετραετία θα είναι καθοριστική για το μέλλον του δήμου μας, ιδιαίτερα μέσα στην οικονομική και πολιτική συγκυρία που βιώνει η Ελλάδα.

Η διοικητική μεταρρύθμιση είναι η μοναδική ευκαιρία να αλλάξει η χώρα μας τον τρόπο με τον οποίο δομείται και λειτουργεί και μάλιστα να αλλάξει ριζικά.

Ο “Καλλικράτης” αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα αφήνοντας πίσω οριστικά τις παθογένειες ενός αρρωστημένου υπερσυγκεντρωτικού συστήματος δημόσιας διοίκησης με αρνητικά στοιχεία για τους πολίτες.

Ο “Καλλικράτης” πρέπει να απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας που ήταν εγκλωβισμένες από την αναξιοκρατία, τις πελατειακές σχέσεις, την κομματοκρατία.

Ο Νέος νόμος αλλάζει ριζικά τα δεδομένα σε όλα τα επίπεδα και σε όλους του τομείς ευθύνης της αυτοδιοίκησης μεταφέροντας 237 νέες αρμοδιότητες και πολλές νέες υποχρεώσεις, οικοδομεί σύγχρονες τομές Ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ενισχύεται ο ρόλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ενισχύεται και αναβαθμίζεται ο ρόλος του Τοπικού Συμβούλου και του εκπροσώπου του κάθε μικρού χωριού.

Νέες διαδικασίες και όργανα διαφάνειας και ελέγχου στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος που θα εφαρμόζονται, επιτρέπουν στον κάθε δημότη να έχει άμεση εικόνα για τον προγραμματισμό έργων και προμηθειών από το Δήμο.

Καινούργιες λειτουργίες και όργανα (Επιτροπή Διαβούλευσης) επιτρέπουν στους δημότες να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες στα δρώμενα του Δήμου καθ΄όλη τη διάρκεια της τετραετίας και όχι κάθε 4 χρόνια.

Οι δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον μας.

Οι χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ 2007-2013 είναι η τελευταία ευκαιρία να αποκτήσει η περιοχή μας τις υποδομές που χρειάζεται.

Η δύσκολη οικονομική περίοδος που διανύουμε, δημιουργεί νέες υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες που πλήττονται περισσότερο.

Ο Νέος Δήμος Αλεξάνδρειας μας υποχρεώνει να εξασφαλίσουμε την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή χωρίς προβλήματα, σεβόμενοι την αυτονομία και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, θέτοντας κοινούς στόχους για όλες τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες και συνεργαζόμενοι να αναδείξουμε αυτά που μας ενώνουν

Κυρίες και κύριοι

Από το 2003 που οι συμπολίτες μας μου εμπιστεύτηκαν τα όνειρα και τις ελπίδες τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, έχουμε διανύσει μια πολύ σημαντική διαδρομή.

Μια διαδρομή καθημερινών αγώνων, συνεχούς προσπάθειας και διεκδίκησης όλων όσων δικαιούται και αξίζει ο τόπος μας.

Πολλά πράγματα άλλαξαν στο Δήμο μας.

Στη λειτουργία του Δήμου, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στην αποτελεσματική, γρήγορη και πάντα με σεβασμό εξυπηρέτηση του πολίτη, στην προαγωγή του πολιτισμού και του αθλητισμού, στην αναβάθμιση των υποδομών και στην καλυτέρευση της καθημερινότητας του πολίτη, με έργα πνοής στην πόλη, σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα σε κάθε γειτονιά.

Τώρα αν θα μπορούσε να έχει γίνει κάτι παραπάνω; Προφανώς. Αν και έχουμε υπερβεί εαυτόν σε όλους τους τομείς τους οποίους δραστηριοποιούμαστε δεν ξεχνάμε ότι ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο και εμείς για το καλύτερο παλεύουμε.

Πραγματικά αυτό που προσωπικά επιθυμώ είναι να βρίσκομαι κοντά στους πολίτες και να προσφέρω όσο πιο πολλά μπορώ στον τόπο μου.

Γι΄αυτό παραμένω Φανατικός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον πιο κοντινό δεσμό στους πολίτες που τους δίνει τη δυνατότητα να προτείνουν, να συμμετέχουν και να αποφασίζουν για τα θέματα που τους αφορούν.

Θέλω, το αύριο που ξημερώνει με τον Καλλικράτη να με βρει να αγωνίζομαι στο χώρο που γνωρίζω καλά και που όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκα για ένα καλύτερο αύριο.

Είμαι μαχητής και στρατιώτης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αγαπώ τον τόπο μου, τους ανθρώπους του.

Φίλες και φίλοι του νέου και μεγάλου Δήμου Αλεξάνδρειας, του Δήμου που έρχεται να δώσει σάρκα και οστά στο Παλιό Ρουμλούκι.

Έχοντας οδηγό την αγάπη μου για τον τόπο που έζησα, που μεγάλωσα, με εφόδια την εμπειρία μου, τις γνώσεις μου, τη διάθεσή μου για προσφορά στον τόπο και έχοντας αρωγό και συμπαραστάτη τη μεγάλη στήριξη των συνδημοτών μου, ανακοινώνω τη συμμετοχή μου στις προσεχείς εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 ως υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας με απόλυτη επίγνωση για τη μεγάλη ευθύνη που επωμίζομαι.

Διεκδικώ εγώ και οι συνεργάτες μου που σύντομα θα ανακοινώσω, την εκλογή μου ως Δήμαρχος για την επόμενη τετραετία και καλώ (επίσημα πλέον) όλους όσους πιστεύουν ότι έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια να συμμετέχουν στο Συνδυασμό μας

Ζητώ σήμερα από όλους τους δημότες του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας να συνεχίσουμε την ειλικρινή και διαρκή σχέση εμπιστοσύνης που τόσα χρόνια έχουμε οικοδομήσει και αναπτύξει.

Καλώ σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια, σ’ αυτόν τον ωραίο αγώνα όλους τους κατοίκους, τους διακεκριμένους συμπολίτες επιστήμονες που διέπρεψαν και διαπρέπουν στο δημόσιο βίο, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους μετανάστες, τους κοινωνικά αποκλεισμένους, τις συλλογικότητες κάθε μορφής να πάρουν μέρος για να εδραιώσουμε ένα νέο δήμο με αποτελεσματική και ικανή διοίκηση που θα μπορεί να απαντήσει στις προκλήσεις της εποχής.

Καλώ όλες και όλους τους κατοίκους του νέου δήμου μας ανεξάρτητης πολιτικής ή κομματικής ή άλλης τοποθέτησης να ενωθούν μαζί μας ώστε να βγούμε από τα σημερινά αδιέξοδα.

Γνωρίζουμε ασφαλώς πως αυτή η προσπάθεια μόνο εύκολη δεν είναι.

Έχουμε όμως τη διάθεση να δουλέψουμε σκληρά, να προσφέρουμε στον τόπο μας, να υπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας και τελικά να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους.

Καλώ ιδιαίτερα τους νέους του δήμου μας να παραμερίσουν την πικρία και την απαξίωση για τα κοινά και να συμμετέχουν για να είναι απ΄ αυτή τη νέα γενιά η επόμενη διοίκηση του δήμου Αλεξανδρείας, γιατί ο τόπος μας τους έχει ανάγκη.

Γιατί ο σχεδιασμός για το μέλλον δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή αυτών που τους ανήκει.

Στην πρόκληση του νέου Δήμου Αλεξανδρείας πρέπει να απαντήσουμε ουσιαστικά, δημοκρατικά, συμμετοχικά.

Θα πρέπει να στηρίξουμε τις τοπικές και δημοτικές κοινότητες για την ισόρροπη ανάπτυξη, ώστε ο νέος Δήμος να έχει γερά θεμέλια και να αντέξει στο χρόνο.

Η εξυπηρέτηση του πολίτη να είναι γρήγορη και άμεση και ολόκληρος ο διοικητικός μηχανισμός να λειτουργήσει για την ανάπτυξη της περιοχής όμως.

Τελειώνοντας καλώ όλους τους υποψηφίους και όσους θα πάρουν μέρος με οποιοδήποτε τρόπο στις εκλογές του Νοέμβρη να δείξουμε έναν πολιτικό πολιτισμό τέτοιον που θα ταιριάζει σε ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς συκοφαντίες και ψέματα, χωρίς προσωπικές επιθέσεις, δίνοντας έμφαση στην ηθική και την ανθρώπινη υπόσταση, με μόνη αντιπαράθεση στα προγράμματα και μόνο σ΄ αυτά.

Ευχαριστώ.