Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΟΟΟΣ!



Τελευταία μέρα του Αυγούστου σήμερα, του καλοκαιριού ημερολογιακά. Πάει και αυτό, έφυγε! Γύρισαν και οι αδειούχοι, γύρισαν και οι ανατολές του ήλιου που γίνονται μετά τις 6.30 το πρωί.
Και μαζί με αυτά, ξεκαθαρίζει το τοπίο το προεκλογικό.

Δηλώσεις ο ένας, αποδοχές (μαθαίνω, δε βρήκα το χρόνο όμως να το επιβεβαιώσω) ο άλλος. Πάντως ας κόψουν τα τρελά αυτοί που ισχυρίζονται πως υπάρχει πρόβλημα! Επιλογή είναι και τίποτε παραπάνω. Άλλωστε, το σύστημα είναι δημαρχοκεντρικό και ο δήμαρχος κάνει ότι θέλει στο θέμα αυτό. Αν θέλει αναπληρώνει, αν θέλει αφήνει κενό. Επιλογή του είναι.

Όσο για εμάς: τελευταία μέρα του βλακώδους “γλεντιού” της νικοτίνης. Ότι πήραμε – πήραμε! Από αύριο ξεκινά να ισχύει ο αντικαπνιστικός νόμος. Τέλος. Το είπε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η οποία αφού “καθάρισε” με τις προμήθειες στα νοσοκομεία, προσέλαβε νοσηλευτές, έβγαλε άκρη με τις εφημερίες και έδωσε νέα πνοή στα κέντρα υγείας, αποφάσισε από αύριο να θέσει σε ισχύ το νόμο (μεταξύ μας, μια πολύ καλή ευκαιρία για να το κόψουμε είναι. Αλλά αυτά τα “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” ανήκουν σε άλλες εποχές και θυμίζουν νταβατζίδικη νοοτροπία).

Λίγο μυαλό αν είχαν θα έβαζαν και κάτι όπως το παραπάνω. Δίνει και ένα μήνυμα σαφέστατο!!
Το βρήκα σε ένα ξένο site και το μετέφρασα (αλλά τέτοια μόνο στο εξωτερικό θα δούμε, εδώ είμαστε όπου μας παίρνει σεμνοί – ή μάλλον σεμνότυφοι, γιατί αν βάλεις κάτι τέτοιο στην tv το επόμενο λεπτό θα ορμήξει το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο).