Κατηγορίες
βουλευτές Ημαθία

Ημαθία: εν αναμονή απόφασης για το εάν θα αλλάξει χέρια μια βουλευτική έδρα

Στο θέμα που έχει προκύψει με την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία, με αφορμή τη δικαστική διαμάχη μεταξύ Φ. Καρασαρλίδου και Α. Τόλκα, αναφέρεται το ethnos.gr (στο θέμα είχαμε αναφερθεί και στην Περισκόπηση, τελευταία φορά ΕΔΩ).

Ο ιστότοπος της γνωστής εφημερίδας χαρακτηρίζει ως “θρίλερ” τη διαδικασία για που θα καταλήξει τελικά η έδρα της Ημαθίας, αφού σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής που όρισε το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ακυρώνονται περίπου 900 ψηφοδέλτια που έλαβε η νυν βουλευτής Φ. Καρασαρλίδου και ακόμη 800 που έλαβε ο πρώτος επιλαχών Αγγ. Τόλκας, το αιτιολογικό ότι δεν είχαν μονογραφεί από δικαστικούς αντιπροσώπους σε 39 διαφορετικά εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, με δεδομένη τη διαφορά που είχαν οι δυο μετά απ’ τις εκλογές του 2019 (+ 23 ψήφοι υπέρ της Φ. Καρασαρλίδου), αν τελικά υιοθετηθεί η εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής από το Δικαστήριο – που θα συνεδριάσει στα μέσα Απριλίου, μετά απ’ την αναβολή που υπήρξε λόγω κορωνοϊού το Μάρτιο – τότε την έδρα θα κερδίσει ο Αγγ. Τόλκας, με διαφορά 35 σταυρών προτίμησης.