Κατηγορίες
επικαιρότητα

Όσα είναι τα κόμματα τόσα είναι και τα πορίσματά τους για τα Τέμπη…

Τα κόμματα που συμμετείχαν στην εξεταστική επιτροπή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών κατέθεσαν την Κυριακή τα πορίσματά τους.

Και …. οποία έκπληξις! Όσα είναι τα κόμματα, τόσα είναι και τα πορίσματα!

Θα μου πείτε, “τι ήθελες;; ομοφωνία κι ένα πόρισμα;;” Δεν γίνονται αυτά, αφού το κάθε κόμμα έχει τη δική του οπτική γωνία μέσα απ’ την οποία “βλέπει” το γεγονός αλλά και όσα προηγήθηκαν και το ακολούθησαν.

Όμως αλλού είναι το ενδιαφέρον με τη λειτουργία αυτής της Επιτροπής, η οποία έχει ήδη απαξιωθεί στην Κοινωνία, λόγω του τρόπου με τον οποίο εργάστηκε (με βασική ευθύνη της πλειοψηφίας):

απ’ τη στιγμή που ξεκινάς να εξετάζεις ένα γεγονός προαποφασισμένος, οτιδήποτε και αν έγινε δεν σε νοιάζει – πολλώ δε μάλλον οι λεπτομέρειες του γεγονότος, αυτές που κάνουν τη διαφορά και (θεωρητικά) θα σε οδηγούσαν στην έκδοση σωστών συμπερασμάτων.

Θα υπάρξει μια τελευταία συνεδρίαση αυτής της Επιτροπής. Στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν τα συμπεράσματα, που φτάνουν από την πλήρη αναβάπτιση μέχρι το αίτημα για προανακριτική, άρσεις ασυλίας και εξέταση από τη Δικαιοσύνη λόγω πιθανών ποινικών και πολιτικών ευθυνών διαφόρων προσώπων.

Εννιά κόμματα;; Εννιά συμπεράσματα και πορίσματα! Τριάντα εννιά κόμματα;;; Τριάντα εννιά πορίσματα!

Η συνέχεια θα δοθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά και πάλι δεν πρόκειται να βγει άκρη.

Αυτοί είναι, αυτοί είμαστε (δεν είναι αυτοφυείς εκεί στη Βουλή, μην ξεχνιόμαστε)…