Κατηγορίες
κοινωνία

Γυμνάσιο Τρικάλων- Σπάω τη Σιωπή, Ενώνουμε τις φωνές μας κατά της Βίας

Το Γυμνάσιο Τρικάλων σε συνεργασία με το Δίκτυο Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και με σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη τη χώρα αλλά και Δήμους, θα υλοποιήσει δράση κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού με τίτλο «Σπάω τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές μας κατά της βίας» στις 6 Μαρτίου 2024, Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας στα σχολεία και ώρα 10.00-11.00 στην οδό Βετσοπούλου (με κατάληξη στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας) και σας καλεί όλους να ενώσουμε τις φωνές μας και να πούμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στον Σχολικό Εκφοβισμό.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών, των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στο σχολείο αλλά και σε άλλα θεσμικά πλαίσια όπως η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.

Στο πλαίσιο της δράσης οι μαθητές/τριες συζητούν στο σχολείο για τη βία και τον εκφοβισμό, τις μορφές, τα συναισθήματα της βίας την αντιμετώπιση της και πόσο σημαντικό είναι να σπάμε τη σιωπή και να αναφέρουμε φαινόμενα εκφοβισμού. Την ημέρα της δράσης οι μαθητές/τριες κατά τη μετάβασή τους από το σχολείο στο κεντρικό σημείο συγκέντρωσης θα φορούν μάσκες και θα αναπαριστούν μορφές βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Στις 11.00, οι μαθητές/τριες θα σπάσουν ταυτόχρονα μπαλόνια που αναγράφουν συναισθήματα βίας. Το σπάσιμο των μπαλονιών συμβολίζει το σπάσιμο της σιωπής, η ταυτόχρονη κίνηση συμβολίζει ότι ενώνουμε όλοι τις φωνές μας ενώ η υλοποίηση της δράσης σε κεντρικό σημείο της πόλης αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Υπεύθυνη της δράσης η Διευθύντρια του Γυμνασίου, Κυριακή Ιντζεβίδου.