Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Συνδυασμός Γκυρίνη: «δεν δεχόμαστε μαθήματα από έναν συνδυασμό που δεν κατάφερε να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του 2023»

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού του δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη, «Ώρα Ευθύνης», αναφέρονται τα ακόλουθα:

Διαβάζοντας όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του συνδυασμού “Μαζί ΑλλαΖΟΥΜΕ”, σχετικά με την απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας για το ότι η Διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας είναι υπηρεσιακή κ.α.α. (υπηρεσιακή διοίκηση προκύπτει από διορισμό και όχι από εκλογές), είναι πλέον ξεκάθαρο σε κάθε συνδημότη και συνδημότισσά μας ότι όντως ο συγκεκριμένος συνδυασμός δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε απολύτως στον τόπο μας, γιατί :

– αδυνατεί να κατανοήσει τα αυτονόητα και τα στοιχειώδη

– αδυνατεί να κατανοήσει ανάγκες της καθημερινότητας και τι σημαίνει να λειτουργεί ένας Δήμος.

Κύριοι και κυρίες του συνδυασμού “Μαζί ΑλλαΖΟΥΜΕ” εμείς κατανοούμε το πανικό σας. Εξ’ αιτίας αυτού του πανικού για πολλοστή φορά παρακολουθείτε (διαβάζετε) δημόσια έγγραφα χωρίς να μπορείτε να αντιληφθείτε τι ακριβώς αναφέρουν…!

Θα θέλαμε λοιπόν να σας αναφέρουμε τα εξής:

1) παρ. 5, άρθρο 65 του Ν. 3852/2010

Αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου

Ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης «καθώς και για θέματα που αφορούν στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων.»

2) Άρθρο 17 του Ν. 3870/2010

Ρύθμιση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών

Οι διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 (Α’ 28) ισχύουν για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων.

Η παρ. 3 του άρθρου 27 του ν. 5043/2023 (Α’ 91) ισχύει για το χρονικό διάστημα του ενός (1) μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων.»

3) Η Δημοτική Επιτροπή μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς κανέναν περιορισμό.

4) Ο Δήμαρχος μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει κανονικά αποφάσεις χωρίς κανέναν περιορισμό.

Αφού λοιπόν διαβάσατε τα παραπάνω, ενημερώστε υπεύθυνα πλέον τους πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας για τα ακόλουθα:

– τι εννοείτε όταν αναφέρεστε σε “υπηρεσιακή διοίκηση”;

– τι πραγματικά θέλετε; θέλετε να  λειτουργεί ο Δήμος μας ή μήπως επιδιώκετε με κάθε τρόπο και μέσο να σταματήσει η λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, άρδευσης, συντήρησης του οδικού δικτύου κλπ;;

Σε κάθε περίπτωση, αποκλειστικό μέλημα για τη Διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας και την “Ώρα Ευθύνης” είναι ο προγραμματισμός και η βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών.

Για το δικό σας συνδυασμό μάλλον είναι οι εκλογές, με μοναδικό στόχο τη κατάληψη έμμισθων θέσεων.

Σας πληροφορούμε ότι η διοίκηση του Δήμου μας και ο συνδυασμός “Ώρα Ευθύνης” δεν προτίθενται να δεχθούν μαθήματα διοίκησης και λειτουργίας από έναν συνδυασμό που δεν κατάφερε να συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του 2023 στο χρόνο που προέβλεπε ο Νόμος. Και σας κάνουμε γνωστό πως δεν θα ανεχθούμε άλλο πια τον επικίνδυνο λαϊκισμό σας, που μόνο σκοπό έχει να διχάσει την τοπική μας κοινωνία.

Οι πολίτες έχουν δείξει ότι γνωρίζουν, συγκρίνουν και κρίνουν ποιος μπορεί να σταθεί αποτελεσματικά μπροστά στα προβλήματα και να οδηγήσει υπεύθυνα και σταθερά τον Δήμο Αλεξάνδρειας. Κι αν χρειαστεί θα το δείξουν εκ νέου – στην κάλπη!