Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Με το πετρέλαιο πάνω από τα 2 ευρώ…

… η ακρίβεια είναι (και θα είναι) παρούσα, όσο κι αν χτυπιούνται στα πατώματα!

Ξεκάθαρα πράγματα. Όσο τα ανελαστικά κόστη είναι στα ουράνια κι όσο δεν γίνονται έλεγχοι παντού και «στην πηγή», δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι – προς το καλύτερο εννοείται.

Ακόμη κι αν έρθουν «σοβαρές» αυξήσεις σε μισθούς (που δεν πρόκειται), η συνεχής άνοδος των τιμών θα εξανεμίσει τα πάντα. Σα να λέμε ότι σήμερα βγάζεις 200 και ένα γιαούρτι κοστίζει 20 και αύριο θα βγάζεις 400 και το γιαούρτι θα κοστίζει 40. Κι αυτό είναι το καλό σενάριο…

Το κανονιστικό πλαίσιο πρέπει να αλλάξει και η αγορά να ελέγχεται συνεχώς για αισχροκέρδεια, αλλιώς θα πήξουμε στα pass και στα voucher.

Συντάχθηκε λέει λίστα με 51 προϊόντα που θα αποτελούν το καλάθι του νοικοκυριού.

Ε και;;

Αφού δεν υπάρχει μηχανισμός ελέγχων και όλα γίνονται σε επίπεδο «συμφωνίας κυρίων», τι περιμένουμε;;

Να κρατήσουν όλοι τη συμφωνία;;; Ακόμη κι αν βρεθούν στην αρχή κάποιοι για να την κρατήσουν, στο τέλος κι αυτοί θα υποκύψουν και θα ακολουθήσουν τους πολλούς.

Και ποιος θα πληρώσει πάλι στο τέλος τη νύφη;;; (η απάντηση είναι πασιφανής, σα να ρωτάς από πού βγαίνει ο ήλιος το πρωί!)

και μιλάμε μόνο για ένα κομμάτι της αλυσίδας, τις μεταφορές. υπάρχουν κι άλλα κομμάτια, όπως τα υψηλά κόστη στην ενέργεια, άρα υψηλά κόστη στην παραγωγή προϊόντων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή άλλων προϊόντων