Κατηγορίες
παιδεία

Κρατικό Πτυχίο Γλωσσομάθειας: έως και 19 Οκτωβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 12-10-2022 έως και την Τετάρτη 19-10-2022 και ώρα 23.59 θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2022.

Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 για την πιστοποίηση της γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής ως εξής:

α) Β (Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

β) Γ (Γ1 «πολύ καλή γνώση», Γ2 «άριστη γνώση») σε ενιαία διαβαθμισμένη δοκιμασία (test) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Εξετάσεις, παρακαλούμε να μεριμνήσουν ώστε έγκαιρα να ολοκληρώσουν όλα τα στάδια της απαιτούμενης διαδικασίας για την υποβολή της αίτησής τους εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.