Κατηγορίες
Ελληνοτουρκικά

Δεν είναι για πλακίτσα το θέμα…

Όσο κι αν κάποιοι κάνουν αστειάκια στα ΜΜΕ ή στο διαδίκτυο, αν ισχύει αυτό που έγραψε η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ, ότι δηλαδή ο «President Erdogan says Greek Prime Minister Mitsotakis does not exist for him after his recent trip to US», τότε το όλον θέμα δεν προσφέρεται για πλακίτσα!

Το αντίθετο. Είναι ένα ακόμη δείγμα ότι ο Τούρκος έχει ξεφύγει εντελώς, βγάζει συνεχώς την επικίνδυνη μεγαλομανία του («εγώ ο παγκόσμιος κι ο Έλληνας που δεν υπάρχει καν»). Ταυτόχρονα όμως και σε συνδυασμό με άλλες δηλώσεις που εμπεριέχουν απειλές και «προειδοποιήσεις» είναι κι ένα ακόμη σημάδι ότι η Άγκυρα παίζει με τη φωτιά. Άρα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

Ο Ερντογάν είπε στην ουσία αυτό που λένε όσοι είναι έτοιμοι για όλα: «δεν σε βλέπω, δεν υπάρχεις στο οπτικό μου πεδίο». Και μη βιαστούν κάποιοι να πούνε ότι τα έχει με τον Μητσοτάκη, προσωπικά. Με την Ελλάδα τα έχει κι ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός της.

Το «δεν υπάρχει» στην καλύτερη περίπτωση το λες ιδιωτικά ή σε συζητήσεις με φίλους. Και κυρίως το λες σε «ελεγχόμενο» περιβάλλον. Όταν είσαι Πρόεδρος μιας χώρας που συνεχώς εξοπλίζεται και λες δημοσίως «δεν υπάρχει» για τον πρωθυπουργό μιας άλλης χώρας, τότε τα πράγματα διολισθαίνουν…