Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Δήμος Αλεξάνδρειας

Επιβεβαίωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος η Δ. Κουρκουτά

Την πρόθεσή της να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Αλεξάνδρειας εξέφρασε με δήλωσή της η δικηγόρος Δώρα Κουρκουτά.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Αλεξάνδρεια – Γιδάς» (και του Τ. Ντομουχτσή με τον οποίο συνομίλησε) για το εάν θα είναι υποψήφια δήμαρχος, ήταν σαφής: «ΝΑΙ θα είμαι». Με τη δήλωσή της αυτή κλείνει ένας κύκλος φημολογιών και ανοίγει επίσημα ένας άλλος (που είχε ανοίξει εδώ και αρκετό καιρό), αυτός των ζυμώσεων.

Γιατί μη νομίζετε ότι δεν γίνονταν ζυμώσεις, συναντήσεις και τηλεφωνήματα το τελευταίο διάστημα. Για να βγει ένας άνθρωπος και να πει «ναι θα είμαι υποψήφιος/υποψήφια δήμαρχος» πρέπει να έχουν προηγηθεί κάποια πράγματα. Κυρίως βολιδοσκοπήσεις (που προφανώς κατέληξαν και σε προφορικές δεσμεύσεις – οι οποίες όμως ακόμη δεν έχουν νόημα, επειδή ακόμη το τοπίο είναι θολό ενώ είναι και πολύ νωρίς).

Όπως συμβαίνει σε όλα τα πράγματα, ο χρόνος που γίνεται κάτι έχει σημασία ή και εξηγήσεις. Για το χρόνο μιας τέτοιας δήλωσης είχαμε πει σε ένα από τα τελευταία podcasts της Περισκόπησης, πριν από 10 ημέρες – ακούστε το ΕΔΩ.

Πάμε σε μακρά προεκλογική περίοδο;

Το πόσο ακόμη θα διαρκέσουν οι ζυμώσεις αυτές, οι επαφές των υποψηφίων δημάρχων με ανθρώπους που θα συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτιά τους είναι για την ώρα άγνωστο. Όπως γράψαμε στην Περισκόπηση την 1η Απριλίου (και πολλοί το πέρασαν για… πρωταπριλιάτικο ψέμα – κάποιοι επικοινώνησαν κιόλας για να το επιβεβαιώσουν), είναι πολύ πιθανό να υπάρξει αναθεώρηση του άρθρου 5 του Ν. 4804/2021 στο οποίο περιγράφονται με σαφήνεια οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επόμενων δημοτικών εκλογών. Αν τελικά αλλάξει κάτι το πιο πιθανό είναι οι δημοτικές να γίνουν μαζί με τις Ευρωεκλογές, τον Μάιο του 2024 (και για τις Ευρωεκλογές συζητείται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές).

Στο δια ταύτα: είτε οι δημοτικές γίνουν το 2023 είτε το 2024, είναι ακόμη πολύ νωρίς να μιλάμε για υποψηφιότητες, για ονόματα και … μετεγγραφές ή μετακινήσεις.

Πλέον τα μοναδικά δεδομένα είναι ότι

α) οι υποψήφιοι θα είναι σίγουρα δυο (Γκυρίνης και Κουρκουτά)

β) θα πρέπει να αναμένουμε αλλαγή του σημερινού σκηνικού,  συμπτύξεις και… «ομογενοποιήσεις» (αυτό προκύπτει αποκλειστικά και μόνο από φήμες, κάποιες όμως είναι τσεκαρισμένες δυο τρεις φορές μέσα από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων και των ενδιαφερομένων). Περισσότερα όσο θα περνά ο καιρός…