Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας

Το Περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου διεξάγεται ο Πανελλήνιος Τελικός του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους μαθητές που διαγωνίζονται, να δει τις δημιουργίες τους και τα ρομποτικά project, που επινόησαν τα παιδιά και να συζητήσει μαζί τους για το μέλλον, για την εκπαίδευση, για την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες και για το θέμα του διαγωνισμού, που αφορά στο μέλλον των παγκόσμιων μεταφορών.

Στον διαγωνισμό συμμετέχουν 1.000 μαθητές, ηλικίας 9 έως 16 ετών και στον τελικό διαγωνίζονται οι 50 κορυφαίες ομάδες ρομποτικής, που προκρίθηκαν από όλη τη χώρα.

Ο Πανελλήνιος Τελικός του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας First Lego League συνδιοργανώνεται από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό EduAct και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δια της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στην επίσκεψή του στον Πανελλήνιο Τελικό, τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας και ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του EduAct Κώστας Βασιλείου. Κατά την επίσκεψή του ο περιφερειάρχης μεταξύ άλλων ανέφερε: «στο εκθεσιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν ορισμένα από τα καλύτερα μυαλά της χώρας μας, οι πρωταγωνιστές του σήμερα και του αύριο στην καινοτομία, στην έρευνα, στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στον τομέα της ρομποτικής. Η φαντασία, η επινοητικότητα, οι γνώσεις, η ικανότητα και η πρόοδος των παιδιών είναι εντυπωσιακή. Μας γεμίζει με ενθουσιασμό και ελπίδα το γεγονός ότι οι γενιές που έρχονται μπορούν με το ταλέντο και την επίμονη προσπάθειά τους να κάνουν πραγματικότητα ακόμη και εκείνα που εμείς δεν μπορούμε καν να ονειρευτούμε. Οι μαθητές μάς γεμίζουν με αισιοδοξία και μας υπενθυμίζουν το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές, το χρέος μας να τις στηρίξουμε για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, για να οδηγήσουν τη χώρα μας μπροστά.»