Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: ανεξάρτητος ο Σ. Κούγκας – νέα σύμβουλος η Μ. Καραγιαννίδου (βίντεο)

Έναν αποχαιρετισμό, δυο καλωσορίσματα και μια ανεξαρτητοποίηση είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2022.

Σύσσωμο το Συμβούλιο αποχαιρέτησε την Όλγα Καστανά, στην πρώτη συνεδρίαση μετά από τον ξαφνικό θάνατό της. Όλοι είχαν να πουν μια καλή κουβέντα ή να μοιραστούν μια ανάμνηση.

Το Συμβούλιο καλωσόρισε επίσης και ευχήθηκε τόσο στη νέα σύμβουλο Μαρία Καραγιαννίδου όσο και στον νέο αντιδήμαρχο Σωτήρη Τζιλόπουλο  (ο οποίος στις 14/4/2022 ορίστηκε από τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας ως αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας και Καθαριότητας, καθώς και αρμόδιος στα θέματα Πολιτικής Προστασίας, Κτηματολογίου και Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου).

Στα της ανεξαρτητοποίησης, ο πρώην αντιδήμαρχος Σάκης Κούγκας δήλωσε την ανεξαρτητοποίηση του από το συνδυασμό με τον οποίο εξελέγη στις εκλογές του 2019 – αφήνοντας πολλές αιχμές για την πλειοψηφία των συναδέλφων του στην παράταξη «Δύναμη Ενότητας και Ελπίδας» (πλην Κιοσέογλου και Βενιόπουλου).

Αιχμές όμως υπήρξαν και κατά του δημάρχου, τόσο όταν μιλούσε για την ανεξαρτητοποίησή του όσο και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων της συνεδρίασης (πολλά εκ των οποίων πέρασαν κατά πλειοψηφία, με τον Σ. Κούγκα να είναι ο μόνος που καταψήφιζε).