Κατηγορίες
βουλευτές

Τσαβδαρίδης για αναπτυξιακό νόμο: “αντανακλά το νέο Εθνικό στοίχημα της ανάπτυξης”

Για ένα νέο Εθνικό στοίχημα που γεννιέται και αφορά στη μετουσίωση της ανάπτυξης της οικονομίας σε ανάπτυξη του κάθε ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος, στον πολλαπλασιασμό των ευκαιριών καλοπληρωμένης και συμβατής με τις απαιτήσεις της νέας εποχής εργασίας για όλους και ιδιαίτερα για τη νεολαία μας, καθώς στη διάχυση της συνολικής οικονομικής άνθισης σε κάθε τόπο της ελληνικής επικράτειας, έκανε λόγο ο Αν. Γεν. Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από το βήμα της Βουλής στην ομιλία του επί του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι μέσω του νέου Νόμου, η Κυβέρνηση της ΝΔ επανασχεδιάζει και εκσυγχρονίζει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, υποστηρίζοντας όλες τις νέες σύγχρονες τάσεις ανάπτυξης επενδυτικών πρωτοβουλιών όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι ερευνητικές δραστηριότητες, η πράσινη μετάβαση και κυρίως, η πολυπόθητη ανάπτυξη προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

«Όλοι αυτοί οι επενδυτικοί άξονες, θα εκτινάξουν τα χαμηλά μέχρι σήμερα ποσοστά απασχόλησης σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το ποσοστό μακροχρόνια ανέργων, θα συρρικνώσουν το εργασιακό χάσμα μεταξύ των φύλων και θα ελαχιστοποιήσουν το brain drain κρατώντας τους νέους μας στους τόπους τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Βουλευτής Ημαθίας σημείωσε ότι μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου η Ελληνική περιφέρεια γίνεται επιτέλους ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, έτοιμος να απορροφήσει σαν σφουγγάρι τις κρατικές ενισχύσεις, που φτάνουν το 1,8 δις ευρώ.

«Όχι μόνο το 97% των επενδυτικών σχεδίων απευθύνονται στην Περιφέρεια, προκειμένου να ενισχυθούν οι λιγότερο ευνοημένες περιοχές της χώρας αλλά πλέον, οι Ενισχύσεις, αντί της μίας οριζόντιας διάστασης που είχαν μέχρι τώρα, θα έχουν πλέον κλαδικό – θεματικό χαρακτήρα, μέσω της διαφορετικότητας και της εξειδίκευσης του οποίου θα διασφαλίζεται η επιλεξιμότητα τόσο για μεγάλες όσο και για μικρές επενδύσεις, χωρίς να διαγκωνίζονται με ανόμοιους όρους να αντλήσουν πόρους από ένα κοινό «κουβά» όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα» υπογράμμισε ο κ. Τσαβδαρίδης.

Σημείωσε δε ότι αυτό αποτελεί ιδιαίτερα καλό μαντάτο για μία σειρά περιοχών της ελληνικής υπαίθρου όπως ο Νομός Ημαθίας, ο οποίος «διψάει» για μεγάλες αλλά και μικρομεσαίες επενδύσεις που σχετίζονται με την ενίσχυση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, της αγροδιατροφής, της μεταποίησης γεωργικών προϊόντων καθώς και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας των νέων.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Τσαβδαρίδης εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τη δολοφονία του νεαρού Άλκη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του, ενώνοντας όπως είπε την απαίτησή του με αυτή των εκατομμυρίων Ελλήνων που ζητούν από την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου οι δολοφόνοι, οι τραμπούκοι και τα εγκληματικά στοιχεία να μην βρίσκουν πια χώρο να εμπλέκονται με τον αθλητισμό μας ή να πραγματοποιούν τις άθλιες ενέργειές τους στο όνομα αυτού.