Κατηγορίες
διεθνή Ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι πάλι προκλητικοί, θρασείς και χυδαίοι…

… συνεχίζουν να στέλνουν αβέρτα επιστολές, τη μια μετά την άλλη, στον ΟΗΕ.

Δεν είναι λοιπόν μόνο ο κορωνοϊός. Υπάρχουν δεκάδες άλλα θέματα που ταλαιπωρούν αυτή τη χώρα, με μεγαλύτερο όλων την τουρκική προκλητικότητα, θρασύτητα και χυδαιότητα. Το κράτος που αιματοκύλησε την Κύπρο, που έχει εισβάλει στα εδάφη των μισών του γειτόνων, που απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα (με νόμο που ψήφισε), ξαναχτύπησε.

Η τελευταία επιστολή των Τούρκων προς τον ΟΗΕ που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι μια του προηγούμενου δεκαπενθημέρου, στην οποία οι Τούρκοι επαναλαμβάνονται – και επειδή η επανάληψις είναι η μητέρα της μαθήσεως, στο τέλος οι αποδέκτες αυτών των επιστολών θα τα μάθουν όλα λάθος και θα πειστούν για τα… “δίκαια” των ταραξιών της ανατολικής Μεσογείου!

Για πολλοστή φορά οι Τούρκοι προβάλλουν τη χώρα τους ως αυτή που ενδιαφέρεται για τη λύση των προβλημάτων στην περιοχή (φυσικά αποσιωπούν σημαντικά ιστορικά γεγονότα, όπως πχ τις εισβολές σε Κύπρο και Συρία ή την επέμβαση στη Λιβύη). Πάλι αγνοούν αυτό που δεν αγνοεί η διεθνής κοινότητα (δηλαδή την ύπαρξη μιας και μόνο κρατικής οντότητας στην Κύπρο), πάλι κατηγορούν την Ελλάδα και την Κύπρο για σύμπραξη εναντίον της, πάλι μιλάνε για αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου (ξεχνώντας τις δικές τους απειλές και το νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας να αμυνθεί και να προετοιμαστεί για αυτό κατάλληλα). Πάλι αναφέρονται σε πολλές διαφορές μεταξύ ημών και αυτών (ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που υπάρχει ως διαφορά είναι ένα).

Εν ολίγοις, σύμφωνα με τη συνεχώς επαναλαμβανόμενη τακτική τους, για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι (Ελλάδα και Κύπρος δηλαδή) και ποτέ οι ίδιοι.

Επειδή όμως τα πράγματα δεν είναι εύκολα και η συγκυρία που τώρα βρισκόμαστε δεν θα επαναληφθεί σύντομα (δηλαδή δεν θα ξαναδούμε σύντομα τα συμφέροντά μας να συμπίπτουν σε μεγάλο βαθμό με τα συμφέροντα αρκετών μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη), καιρός είναι να βγούμε στο ξέφωτο και να απαντάμε παντού και με κάθε ευκαιρία, άμεσα, ηχηρά, χωρίς περιστροφές και με σαφήνεια.

Δεν είναι ένα blame game όλη αυτή η ιστορία με τον κακό γείτονα, όπως η Τουρκία επιχειρεί να το παρουσιάσει ώστε να κερδίσει την εύνοια των μελών του ΟΗΕ, που στο κάτω-κάτω δεν είναι και υποχρεωμένα να ξέρουν πολλές λεπτομέρειες για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας.

Είναι μια καλά σχεδιασμένη προσπάθεια – ξεκίνησε πολλές δεκαετίες νωρίτερα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα επικαιροποιείται, που σκοπό έχει την αποσταθεροποίηση της περιοχής και την αλλαγή των συνόρων.

* και μια που είπαμε για αλλαγές συνόρων, οι Αλβανοί επιχειρούν πάλι (στα μουλωχτά) αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια. Ψάξτε λίγο τι γίνεται το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις Αλβανίας – Κοσόβου και θυμηθείτε τι γράφαμε ΕΔΩ για το θέμα (κάπου στη μέση της ανάρτησης).