Κατηγορίες
κορωνοϊός

Στο τρίμηνο η “αναμνηστική” δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Δεκεμβρίου ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, αποφασίστηκε να μειωθεί το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την τελευταία δόση των εμβολίων για τον κορωνοϊό μέχρι τη λεγόμενη “αναμνηστική” δόση (3η δόση).

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, όσοι είναι άνω των 18 ετών και έκαναν εμβόλιο σε 2 δόσεις θα μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους και να κάνουν την 3η δόση σε τρεις μήνες από τη στιγμή που έκαναν τη δεύτερη. Το τρίμηνο ισχύει και για τον εμβολιασμό όσων νόσησαν από Covid.

Όσοι έκαναν το μονοδοσικό J&J θα μπορούν να κάνουν την “αναμνηστική” δόση μέσα σε δυο μήνες από τη στιγμή που έκαναν την πρώτη (και μοναδική) δόση.

Η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη να δεχθεί αιτήματα για ραντεβού (με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα) σταδιακά μέχρι νωρίς το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου.

Επίσης ο Μ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως θα υπάρχει προτεραιότητα για όσους θέλουν να κάνουν την πρώτη δόση και θα “κρατούνται” θέσεις/κενά για αυτούς τους συμπολίτες μας.

Και επεσήμανε ότι όσοι κλείσουν ραντεβού για την 3η δόση καλό θα είναι να συμβουλεύονται την πλατφόρμα συνεχώς, για να δουν αν δημιουργούνται κενά που μπορούν να τα εκμεταλλευτούν και να κάνουν την 3η δόση νωρίτερα από ότι ήταν προγραμματισμένο αρχικά.