Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ περιβάλλον

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η 10η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού

Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου ανακοινώνει τα ακόλουθα:

“Μετά από ένα χρόνο απουσίας, ετοιμαζόμαστε να βρεθούμε και πάλι από κοντά στην Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού, που θα διοργανωθεί στις 10 Οκτωβρίου, στη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου! Ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο Πάρκο Κερκύρας, για ένα όμορφο πρωινό με παρατήρηση πουλιών, ξεναγήσεις στον υγρότοπο, παιχνίδια, τοξοβολία και βόλτες με άλογο.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με εθελοντικό καθαρισμό στο παράκτιο ανάχωμα από την Οικοτοπία και θα συνεχιστεί με παιχνίδια και εργαστήρια από τη Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου, την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και την εθελοντική ομάδα Εχεδώρου Φύσις, ενώ περίπου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή.

Φέτος, η γιορτή μας θα είναι αφιερωμένη στο λαγόγυρο! Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια και παιχνίδια για το προστατευόμενο αυτό ζωάκι που στην περιοχή διατηρεί τη μεγαλύτερη αποικία του στην Ελλάδα! Επίσης, θα υπάρξει έκθεση φωτογραφίας με θέμα το λαγόγυρο από φωτογράφους άγριας ζωής.

Τέλος, στην Οικογιορτή θα συμμετέχουν, όπως κάθε χρόνο, χειροτέχνες και παραγωγοί βιολογικών προϊόντων.

Η Οικογιορτή θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2:30 μετά το μεσημέρι και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού (ΚΠΟΔΔ).

* Οι συμμετέχοντες καλούνται να τηρούν τις αποστάσεις στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης από την COVID-19

* Σε περίπτωση κακοκαιρίας ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα μας ή τη σελίδα μας στο FB για την πραγματοποίηση ή μη της εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οδηγίες πρόσβασης και το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσής πατήστε εδώ.