Κατηγορίες
Ημαθία

Ημαθία: τι θα γίνει για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας

Με εκδηλώσεις την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 θα τιμήσει η Ημαθία την Ημέρα Μνήμης για την

Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από τις πατρογονικές εστίες τους από το Τουρκικό Κράτος. Διωγμοί που οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας στο θάνατο και στην προσφυγιά.

Στις 19/9 θα υπάρχει γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών της Ημαθίας κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Επίσης, στο Ηρώο Πεσόντων στην Πλατεία Ωρολογίου της Βέροιας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων. Όσον αφορά το καθαρά θρησκευτικό τμήμα των εκδηλώσεων μνήμης, θα τελεστεί μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης και Αγίου Νικοδήμου του Δήμου Βέροιας.

Από την Π.Ε. Ημαθίας έγινε γνωστό πως λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και της COVID-19 η φετινή εκδήλωση και η κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.