Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Αν θα βγει ένα μεγάλο θέμα σήμερα…

… αυτό δεν θα είναι άλλο απ’ τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες (και το δημόσιο) εργαζόμενους, πελάτες και συναλλασσόμενους.

Γιατί από σήμερα εντός των κλειστών χώρων επιτρέπεται να βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι, όσοι έχουν νοσήσει (μέχρι και πριν από 6 μήνες) και όσοι έχουν κάνει μοριακό (PCR) ή rapid test (τα οποία πρέπει να έχουν καταχωρηθεί και να επιδεικνύονται). Ένα ή δυο μοριακά ή rapid, ανάλογα. Που πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με δαπάνη του ενδιαφερόμενου προσώπου.

Η είσοδος στην εργασία ή σε καταστήματα εστίασης ή σε μέσα μεταφοράς ή στα γήπεδα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη ή τον επιχειρηματία – τον υπεύθυνο τέλος πάντων.

Και αυτό το σημείο είναι σημαντικό: είναι περισσότερο από σίγουρο ότι το όλο σύστημα θα φέρει καθυστερήσεις. Θα φέρει γκρίνες. Θα φέρει εκνευρισμό. Σε όλους.

Παίζει το ενδεχόμενο το σύστημα να κολλάει, η συσκευή στην είσοδο να μην “διαβάζει” με την πρώτη τον κώδικα QR, το χαρτί με το πιστοποιητικό να είναι κακοτυπωμένο ή να έχει φθαρεί επειδή ήταν διπλωμένο μέσα στο πορτοφόλι ή στην τσάντα, ο υπάλληλος να μην είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος στο να αντιμετωπίζει δύσκολες περιπτώσεις και κόσμο, κλπ κλπ κλπ.

Χίλια δυο μπορεί να συμβούν. Υπομονή λοιπόν…