Κατηγορίες
πολιτική

Πέθανε ο Άκης Τσοχαζόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε στα 82 χρόνια του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός των Κυβερνήσεων του Α. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη.

Ο Τσοχατζόπουλος, που το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στην Καστέλλα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας από τη Μεταπολίτευση και μετά και είχε καταδικαστεί πριν από λίγα χρόνια σε φυλάκιση (είχε κατηγορηθεί για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα).

Το 1995 διετέλεσε αναπληρωτής πρωθυπουργός ενώ το 1996 είχε χάσει από τον Σημίτη στην εκλογική διαδικασία απ’ την οποία θα αναδεικνύονταν ο πρωθυπουργός της χώρας (από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ). Επίσης, λίγους μήνες αργότερα δεν εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού πάλι είχε χάσει από τον Σημίτη.

Στον Τσοχατζόπουλο είχε αποδοθεί το προσωνύμιο “Ωραίος Μπρούμελ” (κάποιοι λένε ότι του το είχε δώσει ο Α. Παπανδρέου) ενώ όταν είχε γίνει η σύλληψή του και η καταδίκη του πολλοί είχαν αναρωτηθεί πως κι ήταν ο μόνος – έως τότε – από τον πολιτικό κόσμο της Μεταπολίτευσης που είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες και εν τέλει καταδικάστηκε (ενώ η Ελλάδα “βούϊζε” για δεκάδες άλλους πολιτικούς)…