Κατηγορίες
Ημαθία παιδεία

Συγχαρητήρια μηνύματα στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

Αρκετά είναι τα πολιτικά πρόσωπα της Ημαθίας που με μηνύματά τους δίνουν τα συγχαρητήριά τους στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δήμαρχοι, βουλευτές, πολιτευτές δίνουν τις ευχές τους στους επιτυχόντες, μετά από την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Νικόλας Καρανικόλας – δήμαρχος Νάουσας

Θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου μας που με προσπάθεια, μεθοδική μελέτη και δουλειά, κατάφεραν να επιτύχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη σχολική χρονιά, λόγω των συνθηκών και των δυσχερειών που επέφερε η πανδημία του κορονοϊού.

Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ θερμά τους εκπαιδευτικούς για την προετοιμασία και την συμπαράσταση στους υποψήφιους, καθώς και τους γονείς των μαθητών που στάθηκαν αρωγοί σε όλη την εκπαιδευτική τους πορεία και ιδιαίτερα στη φετινή προσπάθειά τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είμαστε υπερήφανοι για όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου μας. Σε όσους δεν πέτυχαν τους στόχους τους, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μία από τις πολλές ευκαιρίες που θα συναντήσουν και δεν θα πρέπει να απογοητευτούν αλλά να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και να επιμείνουν με θέληση και αποφασιστικότητα, ώστε να καταφέρουν να δικαιώσουν τα όνειρά τους.

Το καινούργιο «ταξίδι» που ξεκινά από σήμερα, για τις νέες και τους νέους μας, χρειάζεται θάρρος, θέληση, αισιοδοξία και μεθοδικότητα, προκειμένου να αναγνωρίσουν τις ευκαιρίες, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες, να διευρύνουν τις γνώσεις και τους ορίζοντες τους.

Εύχομαι σε όλους, η ζωή τους να συνοδεύεται πάντα από επιτυχίες και να ευοδωθούν οι στόχοι τους.

Καλό ξεκίνημα, με δύναμη και πρόοδο σε όλες και όλους!

Παναγιώτης Γκυρίνης – δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές του Δήμου μας οι οποίοι με πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια επέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Η επιτυχία τους αυτή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη γιατί επετεύχθη σε πολύ δύσκολες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία.

Μια νέα όμορφη και ενδιαφέρουσα περίοδος της ζωής τους με νέες ευκαιρίες και πολλές εμπειρίες ξεκινά . Εύχομαι να την αξιοποιήσουν στο έπακρον ώστε να κάνουν πραγματικότητα τους στόχους και τα όνειρά τους .

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που όλα τα μαθητικά χρόνια προσέφεραν συνεχή και αμέριστη υποστήριξη , με τον καλύτερο τρόπο , στις προσπάθειες των παιδιών. Θερμές ευχές στους γονείς των μαθητών ,μαθητριών που με την καθημερινή στήριξή τους ηθικά και οικονομικά σε μια δύσκολη οικονομική και υγειονομική εποχή στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στην επιτυχία τους

Θέλω επίσης να απευθυνθώ και σε εκείνους και εκείνες που προσπάθησαν , αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να τους τονίσω ότι ο αγώνας είναι που μετράει και η προσπάθεια δεν σταματά με την πρώτη αποτυχία, η επιτυχία στη ζωή έρχεται μέσα από τη συνεχή προσπάθεια και από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τόσο τις επιτυχίες αλλά κυρίως τις αποτυχίες. Κανείς όμως να μην ξεχνά ότι φέτος ο αγώνας διεξήχθη σε αντίξοες και δύσκολες συνθήκες .

Είναι γνωστό ότι η καταξίωση για τον καθένα και την καθεμιά θα κατακτηθεί μέσα από τις καθημερινές προσωπικές μάχες της ζωής που στο μέλλον θα αντιμετωπίσετε.

Καλή πρόοδο σε όλους και όλες !!!

Απόστολος Βεσυρόπουλος – βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ), υφυπουργός Οικονομικών

Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς και δικαίωσης για αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Οι κόποι και οι θυσίες τους βρήκαν ανταμοιβή.

Ανοίγονται πλέον νέοι ορίζοντες για αυτά τα παιδιά, που ξεκινούν να γράφουν ένα νέο και ξεχωριστό κεφάλαιο στη ζωή τους.

Η σημερινή μέρα όμως είναι ξεχωριστή όχι μόνο για αυτά τα παιδιά αλλά και για τους αφανείς ήρωες που συμμετείχαν στην προσπάθεια τους.

Αναφέρομαι στους γονείς, που μοιράζονται και αυτοί μαζί με τα παιδιά τους τη σημερινή χαρά. Όπως μοιράστηκαν πριν την αγωνία τους.

Η σκέψη μας όμως είναι και στα παιδιά που δεν πέτυχαν το στόχο τους.

Η ζωή είναι μια συνεχής μάχη και προσπάθεια.

Και αυτά τα παιδιά έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους για να την φτιάξουν όπως έχουν ονειρευτεί και θέλουν.

Τάσος Μπαρτζώκας – βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ)

Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν ένα γεγονός ορόσημο. Έναν σταθμό και πρώτο προορισμό των κόπων και των θυσιών των μαθητών, των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερα αυτή την χρονιά που η υγειονομική κρίση πρόσθεσε επιπλέον δυσκολίες σε μία, ούτως ή άλλως, απαιτητική προετοιμασία.

Εύχομαι από ψυχής σε όλους τους απόφοιτους να επιλέξουν το πιο συμφέρον για τους ίδιους, βασιζόμενοι στις επιταγές της καρδιάς τους, τα ιδιαίτερα ταλέντα και τις ικανότητες τους, πρωτίστως όμως βασιζόμενοι στα όνειρά τους. 

Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου σε όλους αυτούς που πέτυχαν τους στόχους τους αυτή τη δύσκολη χρονιά. Να δώσω ιδιαίτερα εύσημα και στις οικογένειες των επιτυχόντων για τις θυσίες τους και την στήριξη στα παιδιά τους.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θέλω τα παιδιά να θυμούνται πάντα: Η διαδρομή προς την πρόοδο και την αυτονομία είναι δύσκολη, αλλά πάντα ενδιαφέρουσα. Και αυτά που έχετε μέσα σας, τα όνειρα και η θέληση σας, είναι μεγαλύτερα από κάθε εμπόδιο!

Συγχαρητήρια και κάθε καλό για τη συνέχεια σε όλους.

Φρόσω Καρασαρλίδου – πολιτεύτρια ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής Ημαθίας

Μία ακόμη δύσκολη χρονιά ολοκληρώθηκε για δεκάδες μαθητές του νομού μας με την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες που με κόπο και πολύ διάβασμα έκαναν πραγματικότητα τα όνειρά τους.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν, που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, παρότι προσπάθησαν. Δεν πρέπει όμως να απογοητεύονται. Η εμπειρία που απέκτησαν θα τους δώσει νέα δύναμη για την επίτευξη του επόμενου στόχου τους.

Η σημερινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ έρχεται ωστόσο να καταγράψει τις καταστροφικές συνέπειες των αλλαγών που προώθησε η κυβέρνηση της ΝΔ στο χώρο της εκπαίδευσης, όπως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες μαθητές εκτός πανεπιστημίων. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Από τους 103.000 υποψήφιους, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπήκαν περίπου 63.000. Περίπου 40.000 μαθητές που έδωσαν εξετάσεις βρέθηκαν εκτός ΑΕΙ. Περισσότεροι από 22.000 υποψήφιοι των ΓΕΛ δεν έκαναν μηχανογραφικό εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποκλείστηκαν από τις σχολές προτίμησής τους μέσα από το εκρηκτικό “κοκτέιλ” της ΕΒΕ και των ειδικών
μαθημάτων.

Είναι φανερό ποιους ευνοεί η πολιτική αυτή. Τους ιδιοκτήτες κολεγίων και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα που εξυπηρετεί ο πρωθυπουργός. Ένας πρωθυπουργός που δεν ενδιαφέρεται για τα ελληνικά πανεπιστήμια, δεν ενδιαφέρεται για τον απλό λαό, αλλά για το πως θα συνοδεύσει την κόρη του για σπουδές στην Αμερική. Ναι, είναι ταξικό και το ζήτημα των σπουδών!

Κώστας Βοργιαζίδης – δήμαρχος Βέροιας

Απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Βέροιας που κατάφεραν να επιτύχουν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και στα Δημόσια ΙΕΚ. Θέλω να συγχαρώ όλα τα παιδιά που κάτω από δύσκολες εκπαιδευτικές και υγειονομικές συνθήκες πέτυχαν τον στόχο τους -σε μία χρονιά με πολλά εμπόδια και αντιξοότητες- δίνοντας τον επίπονο αγώνα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Θέλω επίσης να επιδοκιμάσω τη στήριξη και τις προσπάθειες εκπαιδευτικών και γονέων οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό των μαθητών της Γ’ Λυκείου σε μία χρονιά που κινήθηκε μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας. Χάρη στην πολύτιμη βοήθειά τους τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις και κατάφεραν να ανοίξουν μία νέα σελίδα στη ζωή, γεμάτη με πείσμα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Για τους επιτυχόντες μαθητές ξεκινά ένας νέος εκπαιδευτικός κύκλος και ένα καινούργιο στάδιο στη ζωή. Για εκείνους που δεν πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα θα ήθελα να τους υπενθυμίσω πως τα μονοπάτια της ζωής είναι πολλά και συναρπαστικά. Ας αποτελέσει η μέρα αυτή την ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των στόχων, χάραξης μίας νέα πορείας με ιδέες και περισσότερη γνώση. Όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να συνεχίσουν την προσπάθειά τους με θάρρος και επιμονή για την εκπλήρωση των στόχων, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν διέξοδοι για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Η εξέλιξή σας να είναι προς όφελος δικό σας και προς όφελος της κοινωνίας μας.

Καλή σταδιοδρομία