Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Ανοίγει ο συνοριακός σταθμός ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής για τους εργάτες γης

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή αποφασίσθηκε ομόφωνα να γίνει δεκτή η πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού να ανοίξει ο συνοριακός σταθμός ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής, προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση εργατών γης που είναι απαραίτητοι για τις καλλιέργειες της χώρας.

Η απόφαση αυτή θα εξυπηρετήσει όλη τη Βόρεια Μακεδονία, δηλαδή την Καστοριά, την Φλώρινα, την Κοζάνη, την Ημαθία, την Πέλλα, την Πιερία, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλονίκη αλλά και τη Λάρισα για την είσοδο των εργατών γης και την απασχόλησή τους στις αυξημένες καλλιεργητικές ανάγκες αυτής της περιόδου. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα για καλύτερους υγειονομικούς ελέγχους, αφού θα γίνει επιμερισμός των ατόμων που εισέρχονται στη χώρα.

Σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για την επαναλειτουργία του σταθμού της Κρυσταλλοπηγής θα γίνει αξιοποίηση των νέων υγειονομικών που προσλήφθηκαν στην ΠΕ Φλώρινας.

Λόγω της εγγύτητας του σταθμού της Κρυσταλλοπηγής με την Καστοριά, θα υπάρξει συνδρομή του ΕΟΔΥ Καστοριάς για την κάλυψη των επιπλέον αναγκών λειτουργίας του τοπικού κλιμακίου στον συγκεκριμένο Μεθοριακό Σταθμό. Θα γίνεται χρήση rapid test για τον έλεγχο κατά την είσοδο από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και στους δυο συνοριακούς σταθμούς Κρυσταλλοπηγής και Κακκαβιάς από τους οποίους θα υπάρχει η δυνατότητα να εισέρχονται στη χώρα μας συνολικά 800 άτομα την ημέρα.