Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Τα πήγαν καλά

Επειδή κοντά στα κακά πρέπει να λέμε και τα καλά, θα πρέπει να επισημάνουμε κάτι: οι υπηρεσίες του Δήμου Αλεξάνδρειας τα πήγαν καλά, ο Δήμος κινήθηκε όπως έπρεπε και οι δρόμοι ήταν καθαροί την Κυριακή, δεδομένου και του γεγονότος ότι χιονίζει (λιγότερο ή περισσότερο) τις τελευταίες 30 – 35 ώρες.

Μίλησα στο τηλέφωνο με φίλους της Περισκόπησης σε διάφορα χωριά του Δήμου. Μίλησα και με προέδρους Κοινοτήτων για να πάρω και τη δική τους γνώμη. Όλων η άποψη ήταν η ίδια και τη μεταφέρω: τα πήγαν καλά.

Και τα πήγαν καλά για δυο λόγους: ήταν προετοιμασμένοι όσον αφορά τον σχεδιασμό (αν δεν ήταν, θα ήταν έγκλημα επειδή επί μέρες οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν ασταμάτητα ότι έρχεται χιονιάς). Στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται επίσης και ιδιώτες, αφού τα μηχανήματα του Δήμου δεν επαρκούν και ποτέ δεν θα είναι επαρκή σε αριθμό ώστε τα πάντα να γίνονται με ίδιες δυνάμεις. Επίσης είχαν προνοήσει ώστε να υπάρχει αρκετή ποσότητα αλατιού για να μπορούν τόσο τα μηχανήματα όσο και οι δημότες που ήθελαν να εφοδιαστούν με αλάτι.

Φυσικά τίποτε από όλα αυτά δεν θα γίνονταν αν δεν υπήρχε το ανθρώπινο δυναμικό, που από το πρωί έτρεχε στην Αλεξάνδρεια και σε κάθε χωριό, για να καθαρίσει αρχικά και να κρατήσει ανοιχτούς στη συνέχεια τους πιο κεντρικούς δρόμους κάθε οικισμού. Συγχαρητήρια και σε αυτούς, στους υπαλλήλους του Δήμου που μέσα στο κρύο φρόντιζαν ώστε όλοι εμείς να βρούμε καθαρούς δρόμους.

Το σίγουρο είναι πως επειδή το χιόνι εξακολουθεί να πέφτει – σαφέστατα με μικρότερη ένταση από ότι μέχρι το μεσημέρι τη Κυριακής – θα χρειαστεί τα μηχανήματα να ξαναβγούν στους δρόμους. Και αν επαληθευτούν ξανά τα λεγόμενα των μετεωρολόγων τότε το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε πλέον δεν θα είναι τα χιόνια (που… ταξιδεύουν πλέον προς το νότο) αλλά ο πάγος και οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα κάνουν τους δρόμους πίστες παγοδρομίου.

Σίγουρα κάποιοι δρόμοι έμειναν με χιόνι. Δεν είναι δυνατόν να καθαριστεί κάθε στενό τόσο μέσα στην Αλεξάνδρεια όσο και σε κάθε ένα χωριό ξεχωριστά. Προβλήματα πάντοτε θα υπάρχουν, δε λύνονται όλα μέσα σε 5 λεπτά.

Θα αντιγράψω από την ανακοίνωση του Δήμου τα τηλέφωνα επικοινωνίας, για να ενημερώσετε όπου δείτε πρόβλημα:

“Οι δημότες θα μπορούν, σε περίπτωση ανάγκης για βοήθεια, να καλούν στο τηλέφωνο 23330-25500 όπως και στα κινητά τηλέφωνα των αρμόδιων Αντιδημάρχων: Ιερεμία Κιοσέογλου 6974414655, Στέφανου Δελιόπουλου 6944944769, και Σωτηρίου Τόκα (Προέδρου Δ.Ε.Υ.Α.ΑΛ) 6987758278”.

* και μια σημείωση: τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής είδα αρκετούς συνδημότες μας να ρίχνουν τα χιόνια από τους κάδους των απορριμμάτων. Αν μπορούμε ας το κάνουμε, σίγουρα θα βοηθήσει όταν θα έρθει η ώρα της αποκομιδής.