Κατηγορίες
διεθνή

Αθώος ο Τράμπ από τη Γερουσία των ΗΠΑ

Αθωώθηκε τελικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ από τη Γερουσία, αφού δεν πείστηκαν για την ενοχή του για υποκίνηση σε εξέγερση οι 17 που απαιτούνταν για να καταδικαστεί.

Υπέρ της ενοχής του Τράμπ ψήφισαν 57 ενώ κατά 43 γερουσιαστές. Από τους 57, οι 7 ήταν του κόμματος με το οποίο κατέβηκε στις εκλογές του προηγούμενου Νοεμβρίου.

Εξέγερση ή όχι – στάση ή όχι, το γεγονός είναι ότι 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μέρα στο Καπιτώλιο, γεγονός είναι ότι κάποιοι ήθελαν να πάνε με τα όπλα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ για να μην… επικυρωθεί η εκλογή του νυν προέδρου Μπάιντεν, όπως επίσης γεγονός είναι ότι τη μέρα εκείνη θα τη θυμούνται για πάντα σε όλο τον κόσμο επειδή έδειξε περίτρανα ότι μια χούφτα ηλίθιων μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη Δημοκρατία – και πως αρκεί μια άλλη χούφτα σκεπτόμενων (όπως ο πρώην αντιπρόεδρος Πένς) για να κρατήσει μια χώρα στον ίσιο δρόμο.

Τι θα κάνει ο Τράμπ το 2023 είναι άγνωστο.

Όπως επίσης άγνωστο θα παραμείνει για πάντα το αν τελικά η απόφαση των μελών της Γερουσίας ήταν η σωστή: μιλάμε για μια χώρα βαθιά διχασμένη και η αθώωση μπορεί να παίξει ρόλο στην επούλωση των τραυμάτων ή να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά.