Κατηγορίες
κορωνοϊός σχολεία

Ξεκινούν γυμνάσια και λύκεια την 1η Φεβρουαρίου – πλατφόρμα για δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Την 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας, μετά από το lockdown που διήρκεσε για πάνω από ένα δίμηνο.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων και όλων των τύπων των Λυκείων θα επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα – πλην των περιοχών που είναι “κόκκινες” και το επιδημιολογικό φορτίο είναι μεγάλο. Τα λύκεια εξ’ αποστάσεως (τα ειδικής αγωγής θα λειτουργούν κανονικά).

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, τα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών κλπ, αυτά θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν εξ’ αποστάσεως μέχρι να υπάρξουν νεώτερες ανακοινώσεις.

Τα μέτρα θα είναι τα ίδια που ισχύουν και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή υποχρεωτική χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα, τακτικοί αερισμοί των χώρων, προληπτικά μέτρα προστασίας σε εργαστήρια, αίθουσες πληροφορικής, κυλικεία και μέτρα για χρήση οργάνων.

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι θα γίνονται σε σχολεία όλης της χώρας για να αξιολογείται η κατάσταση. Στην πλατφόρμα edu.testing.gov.gr εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών θα μπορούν να δηλώσουν ότι επιθυμούν να κάνουν δωρεάν τεστ σε κάποιο από τα 386 σημεία ελέγχου που βρίσκονται ανά τη χώρα.