Κατηγορίες
απεργίες παιδεία

24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών την Τρίτη 9 Ιουνίου

Κλειστά θα είναι τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης (αυτά που λειτουργούν) την Τρίτη 9 Ιουνίου, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Προέδρων της ΕΛΜΕ και από την ΔΟΕ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Για την Τρίτη αποφασίστηκε συλλαλητήριο και πορεία στη Βουλή ενώ για την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου (Τετάρτη 10 Ιουνίου) αποφασίστηκε συλλαλητήριο, πορεία στη Βουλή και συναυλία την ώρα της ψήφισης του ν/σ.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου στο σύνολό του – το οποίο χαρακτηρίζουν ως “αντιεκπαιδευτικό”, ενώ ζητούν και την κατάργηση της τροπολογίας για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, την αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό και τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Επίσης, μεταξύ άλλων κάνουν λόγο για πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, που είναι “αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο ενάντια στην ηχηρή διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων”.