Κατηγορίες
ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας

Πλατύ – αποχέτευση: το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται

Εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα με τη δυσλειτουργία της αποχέτευσης στο Πλατύ, παρά τις όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει από πλευράς της ΔΕΥΑ Αλεξάνδρειας που είναι η αρμόδια να το λύσει.
Γιατί μπορεί να έγιναν αντικαταστάσεις / επιδιορθώσεις των συστημάτων που υπάρχουν μέσα σε κάθε φρεάτιο (αυτά που υπάρχουν στους δρόμους), μπορεί συνεργείο της Επιχείρησης να βρίσκεται σε καθημερινή βάση τόσο στο αντλιοστάσιο όσο και στους δρόμους του Πλατέος, ΟΜΩΣ το πρόβλημα δεν λύνεται.

Εξακολουθούν να υπάρχουν 5-6 συγκεκριμένα σημεία στα οποία τα συστήματα δεν δουλεύουν, με αποτέλεσμα σε αυτά να έχουμε υπερχείλιση ενώ σε άλλα σημεία των ίδιων γραμμών να υπάρχουν διακοπές.


Η ΔΕΥΑ οφείλει άμεσα να κινηθεί, ακόμη πιο έντονα. Στην ανάγκη πρέπει να ξανασκάψει το δρόμο και να στήσει ξανά απ’ την αρχή όλο το σύστημα στα σημεία που εμφανώς πλέον “δε σηκώνει” να γίνουν άλλες επισκευές ή αντικαταστάσεις κάποιων υποσυστημάτων. Μετά από τόσες ημέρες και τόσες προσπάθειες είναι εμφανές πως κάτι άλλο φταίει, που δε λύνεται με επισκευές ή αντικαταστάσεις.

ΔΕΥΑ συνεργείο

Και φυσικά – σε δεύτερη φάση, γιατί τώρα προηγείται άλλο πράγμα – θα πρέπει να αναζητηθούν οι αιτίες και να ανακοινωθεί επιτέλους (χωρίς πολλές και περιττές τεχνικές λεπτομέρειες) τι φταίει και δεν λειτουργεί, μόλις λίγα χρόνια μετά την παράδοσή του σε χρήση, ένα έργο που:
α) η ολοκλήρωσή του κόστισε 9,276 εκατομμύρια ευρώ
β) η σύνδεση σε αυτό κόστισε σε κάθε καταναλωτή/πελάτη της ΔΕΥΑ 604 ευρώ (συν τα υπόλοιπα έξοδα που έγιναν στον ιδιωτικό χώρο του κάθε πελάτη)
γ) προκάλεσε πολλή ταλαιπωρία (γιατί για πάνω από 3 χρόνια το Πλατύ ήταν ένας απέραντος χωματόδρομος)…

 


Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πρόσκληση που ανέβηκε στο διαδίκτυο, η Κοινότητα Πλατέος καλεί τους κατοίκους του Πλατέος να παραστούν σε έκτακτη συνέλευση του Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στις 18:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος.
Σκοπός, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η “ενημέρωση των κατοίκων για την αποχέτευση”.