Κατηγορίες
Γερμανία διεθνή Ρωσία

Μπίζνες (ας γιούζουαλ…)

Για δουλειές πήγε λέει η Δωροθέα στη Μόσχα, όπου συναντήθηκε με τον Πούτιν.
Το όλο νταλαβέρι έχει να κάνει με τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου μήκους 1.230 χιλιομέτρων που φέρει την ονομασία Nord Stream 2. Ο αγωγός, που θα μεταφέρει αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, θα ξεκινά από την περιοχή Ust-Luga της Ρωσίας και θα καταλήγει στην περιοχή Greifswald της Γερμανίας.

Όπως ανακοινώθηκε, εκτός αυτού τα είπαν για το Ιράν αλλά και για την Λιβύη (ενόψει και της συνάντησης για το Λιβυκό που θα γίνει στο Βερολίνο μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα).

Όσον αφορά τα περί αγωγών, πρέπει να σημειωθεί πως οι Αμερικανοί έχουν ταχθεί κατά της κατασκευής τόσο του Nord Stream 2 όσο και του TurkStream.

Αλλού όμως είναι το ζουμί: Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι “εταίροι” συμφωνούν με τις πρωτοβουλίες της Δωροθέας;;
Ή, ως συνήθως, προωθούνται ερήμην τους τα γερμανικά συμφέροντα (ή έστω τα συμφέροντα ορισμένων εκ των χωρών-μελών της ΕΕ) και οι υπόλοιποι πληρώνουν – κυριολεκτικά και μεταφορικά – τα κάθε είδους εμπάργκο κατά της Ρωσίας που η ΕΕ κατά καιρούς αποφασίζει;;

* Αν κάποιος πει “σιγά μη ζητήσει την… άδεια των υπολοίπων της ΕΕ η Γερμανία”, δίκιο θα έχει!!
Κατά τα άλλα, θέλουμε και ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, κοινά πράγματα μεταξύ των 28 και το δεύτερο “Ε” στο ακρωνύμιο “Ε.Ε.” αντιστοιχεί στο “Ένωση”…