Κατηγορίες
διεθνή ΗΠΑ Συρία Τουρκία

Οι Τούρκοι με τις πλάτες των Αμερικανών εισβάλλουν στη βόρεια Συρία (πάλι)…

Εν αναμονή της απόσυρσης των Αμερικανών από τις θέσεις τους, οι Τούρκοι – έχοντας τις ευλογίες του απίθανου Τράμπ και την ανοχή των Ρώσων που κάνουν κουμάντο στα τμήματα που ελέγχει ο Αλ Άσαντ – είναι έτοιμοι να εισβάλουν ανά πάσα στιγμή στη βόρεια Συρία (πάλι, σε διαφορετική όμως περιοχή απ’ ότι την προηγούμενη φορά).

Σε απλά ελληνικά: αν ο απίθανος Τράμπ δεν έδινε το ΟΚ στον Ερντογάν κι αν (ταυτόχρονα) δεν άφηνε έκθετους του Κούρδους που καθάρισαν την περιοχή από τον ISIS, οι Τούρκοι δεν υπήρχε περίπτωση να κουνηθούν. Γιατί απλά δεν μπορούσαν.

Όμως ο Τράμπ (που όσο περνούν οι μήνες επιβεβαιώνει τους επικριτές του και όσους φοβούνταν ότι θα τα κάνει θάλασσα – επειδή η διαχείριση των ΗΠΑ δεν είναι μπίζνες) αποδεικνύεται πολύ λίγος για να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πουλάει στα ίσια τους Κούρδους και αφήνει ανοιχτό το δρόμο για τη νέα εισβολή των Τούρκων στη βόρεια Συρία, στα τμήματα που ελέγχουν οι Κούρδοι (που μέχρι το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου στα χαρτιά ήταν φίλοι του και που εξαφάνισαν τον ISIS και το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος που οι φανατικοί ισλαμιστές είχαν εγκαταστήσει στην περιοχή, ένα “κράτος” που στην ακμή του εκτείνονταν από τη βόρεια Συρία μέχρι το μέσο του Ιράκ).

Οι δικαιολογίες του Ερντογάν ότι εισβάλει στη Συρία για να “κάνει χώρο” για τα εκατομμύρια των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα του δεν πείθει κανέναν νοήμονα άνθρωπο.

Σκοπός του είναι:

  • να εξαφανίσει από το χάρτη του ένοπλους Κούρδους του YPG, που μέχρι χθες θα μπορούσαν να μετεξελίξουν σε βάθος χρόνου την περιοχή που έλεγχαν και να την κάνουν κράτος (θέλει να τους εξαφανίζει ώστε να μην ανοίξει η όρεξη και στους Κούρδους της Τουρκίας)
  • να έχει στο χέρι περιοχές που μπορεί να αποτελέσουν το προγεφύρωμα για άλλες στο Ιράκ ή και στη Συρία, που έχουν τα πετρέλαια.

Αν ο Ερντογάν στείλει έστω και έναν από τους Σύρους πρόσφυγες πίσω, τότε ο ήλιος θα ανατείλει από τη Δύση…!!!

Δεν είναι τόσο ηλίθιος ο Ερντογάν ώστε να τους στείλει πίσω. Θα τους κρατάει και θα τους στέλνει με καραβιές στην Ελλάδα ενώ θα ζητάει συνεχώς λεφτά από την ανύπαρκτη Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι ισχυρό εργαλείο τα περίπου 3 εκατομμύρια Σύριοι! Το οποίο δεν πρόκειται να το αφήσει ανεκμετάλλευτο, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες εισβολές κι αν κάνει (υποτίθεται για να τους στείλει πίσω στην πατρίδα τους, σε “ασφαλείς” περιοχές.