Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Και λιγοστεύουμε και γερνάμε! Νομοτελειακά λοιπόν οδηγούμαστε στην εξαφάνιση

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια (αρκεί να μην είναι … greekonomics το νταλαβέρι!).
Και η περαιτέρω ανάλυσή τους χτυπάει καμπανάκια.

Το καμπανάκι που χτυπά στην περίπτωση που αναφέρουμε έχει να κάνει με τη γήρανση του πληθυσμού της χώρας μας. Στην Ελλάδα το 22% των κατοίκων της είναι άνω των 65 ετών. Ενώ οι άνω των 85 αποτελούν το 3,5%.

Τώρα θα ρωτήσει κάποιος, “Αυτό είναι καλό;;”. Η απάντηση είναι “Φυσικά και όχι, με τη δημογραφική διάσταση του θέματος”.


Οι γεννήσεις δε συμβαδίζουν με τον αριθμό των θανάτων (είναι σαφώς λιγότερες), ο πληθυσμός μειώνεται συνεχώς, δεν ανανεώνεται όπως θα έπρεπε και έτσι σήμερα αυτοί που είναι σε ηλικίες 85+ είναι 87,5 φορές περισσότεροι από ότι ήταν το 1951 (τότε μόλις το 0,04% ήταν πάνω από 85 ετών και ο πληθυσμός ήταν πιο νέος).

Δε λέει κανείς να αρχίσουμε τις υστερίες, σαν τον γνωστό πολιτικό που αναφώνησε πριν από λίγα χρόνια “δεν πεθαίνουν κιόλας…”! Ας είναι καλά τα γεροντάκια, να παίρνουν τη σύνταξή τους και τα φάρμακά τους και ας ζούνε αξιοπρεπώς.

Ένα δεύτερο σημείο που πρέπει να καταγραφεί είναι πως για πρώτη φορά στη δημογραφική ιστορία της Ελλάδας, όσοι ανήκουν στην ηλικία 0-14 ετών είναι λιγότεροι από όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 65+.

Συμπέρασμα: λιγοστεύουμε και γερνάμε ως Έθνος κι αυτό είναι που θα πρέπει να απασχολήσει άπαντες.

Όχι με τον εύκολο τρόπο, που είναι να δίνουμε αβέρτα επιδόματα σε όσους έχουν χαλασμένη όπισθεν, κάνουν 10 παιδιά στην καθισιά και μετά τη βγάζουν τεμπέλικα με τα επιδόματα και τις κάρτες σίτισης (που τις χρησιμοποιούν για να αγοράζουν τηλεοράσεις, κινητά ή άλλα είδη “πρώτης” ανάγκης…). Τα επιδόματα και οι κάρτες σίτισης έχουν άλλο λόγο ύπαρξης και πρέπει να διατηρηθούν έτσι κι αλλιώς.

Αλλά με τρόπο που θα ενισχύσει την οικογένεια, την κοινωνία, την οικονομία. Με τρόπο που θα ενισχύσει τα νέα παιδιά που θέλουν να παντρευτούν αλλά δεν μπορούν γιατί δεν έχουν δουλειά ή έχουν μια κακοπληρωμένη δουλειά, με τρόπο που θα υπερασπιστεί την γυναίκα που κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά της αν μείνει έγκυος (επειδή της το απαγορεύει ο εργοδότης της), με τρόπο που θα λύσει το πρόβλημα του φορολογούμενου με μικρό εισόδημα που έχει ένα πολυμορφικό αμάξι 1800 κυβικών για να βάζει μέσα τη φαμίλια κι έχει και την Εφορία συνέταιρο λόγω του αμαξιού…

Η χώρα σταδιακά πεθαίνει, θα σβήσει από τον χάρτη όχι λόγω κάποιου εξωτερικού κινδύνου. Αν δεν γίνει κάτι τώρα, τότε και στην ησυχία μας να μας αφήσουν θα τα καταφέρουμε να εξαφανιστούμε από μόνοι μας σε κάποιες δεκαετίες…