Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Νέος χώρος με υπαίθρια όργανα γυμναστικής στο Παλαιοχώρι

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπου ο Δήμος Αλεξάνδρειας, στην κεντρική πλατεία του Παλαιοχωρίου διαμορφώθηκε χώρος στον οποίο έχουν τοποθετηθεί υπαίθρια όργανα γυμναστικής.

“Τα όργανα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και κοινωνικές ομάδες και έχουν ως στόχο τη μυϊκή ενδυνάμωση των χρηστών. Όλα τα όργανα πληρούν τις προδιαγραφές σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και έχουν αναλυτικές οδηγίες χρήσης στην ελληνική γλώσσα σε ευανάγνωστη ταμπέλα.
Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες του Παλαιοχωρίου θα μπορούν να εκγυμνάσουν τους μύες των κάτω άκρων, της μέσης, της κοιλιακής χώρας με τη χρήση των οργάνων stepper, έκτασης ποδιών, ποδηλάτου και βάδισης αέρα.

Με τα όργανα της ελλειπτικής κίνησης, των εκτάσεων και του ποδηλάτου θα μπορούν να τονώσουν τους γοφούς, τους μηρούς και τη σπονδυλική στήλη. Μέσω της αερόβιας άσκησης βελτιώνεται η καρδιοαναπνευστική λειτουργία, η κυκλοφορία του αίματος στον οργανισμό, αλλά και η λειτουργία των πνευμόνων και του πεπτικού συστήματος.

 

«Στόχος μας είναι να γυμνάζεται ο πολίτης του Δήμου Αλεξάνδρειας δωρεάν. Τα όργανα αυτά δεν απευθύνονται μονάχα στις παιδικές ηλικίες αλλά κυρίως σε ενήλικες και πιο ηλικιωμένους. Θα ήθελα να παροτρύνω τους ενήλικες δημότες μας να μην ντρέπονται να αθλούνται δημόσια ούτε και να διστάσουν να ζητήσουν καθοδήγηση ή πληροφορίες από τους γυμναστές του Δήμου μας (ΚΕΔΑ)», τόνισε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο οποίος συνεχίζοντας δήλωσε: «Πρόκειται για μια θετική κίνηση που απώτερο στόχο έχει την ανάδειξη της σημασίας της άθλησης στη ζωή μας. Έχοντας ως όραμα έναν Δήμο με ενεργούς και υγιείς πολίτες θα προχωρήσουμε στο επόμενο πιλοτικό μας έργο, τη δημιουργία ενός Πράσινου Ενεργειακού Αθλότοπου.
Ήδη το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας έχει προβεί στις προαπαιτούμενες ενέργειες, ώστε να συνδυαστεί η έννοια της άθλησης με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της κίνησης (θα μπορεί για παράδειγμα ένας νέος να φορτίζει το κινητό του τηλέφωνο μέσω της κίνησης του σώματος του σε ένα στατικό ποδήλατο). Πρόκειται για ένα πρότυπο ενεργειακό αθλότοπο, ο οποίος θα προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο, θα δώσει κίνητρο στον αδρανή πληθυσμό να ασκείται και θα κάνει πιο βιωματική την έννοια της πράσινης ενέργειας».