Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Βέροια: σύσκεψη για τον κλάδο της βοοτροφίας

Διευρυμένη σύσκεψη, συγκάλεσε, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, για ζητήματα που αφορούν τον τοπικό κλάδο της βοοτροφίας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΜΚ, Φάνης Παπάς, η θεματική αντιπεριεφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Γερακίνα Μπισμπινά, το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου βοοτρόφων της Ημαθίας και υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφερειακής ενότητας.

Συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα προβλήματα του κλάδου, όπως η έλλειψη προσωπικού, η εφαρμογή των κοινοτικών κανονισμών στην εισαγωγή βοοειδών, οι απαραίτητοι έλεγχοι στα προϊόντα, οι ψεκασμοί για τα κουνούπια ,που λόγω κλιματικών συνθηκών τη φετινή χρονιά θα πρέπει να ξεκινήσουν νωρίτερα κ.α.

Οι κ.κ Καλαϊτζίδης, Παπάς και η κα. Μπισμπινά εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη του Απόστολου Τζιτζικώστα στον ζωτικό κλάδο της εκτροφής βοοειδών, με την Ημαθία να αποτελεί την καρδιά του, αφού εδώ εκτρέφεται το 75% του συνόλου της παραγωγής της χώρας μας.

Σε κοινή τους δήλωση οι τρεις αντιπεριφερειάρχες αναφέρουν ότι , θα προβούν σε συντονισμένες ενέργειες προς το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής αανάπτυξης για την άμεση διευθέτηση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, για τα οποία οφείλει να βρει λύση η κεντρική διοίκηση.