Κατηγορίες
Ημαθία Καρασαρλίδου Φρόσω παιδεία

Με τους διευθυντές της α/βάθμιας και β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας συναντήθηκε η βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Φρ. Καρασαρλίδου

Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου επισκέφθηκε τους διευθυντές της Α/θμιας και της Β/μιας Εκπαίδευσης, κ. Διονύσιο Διαμαντόπουλο και κα Αναστασία Μαυρίδου αντίστοιχα και συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση με αφορμή και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα συζήτησαν για την πλήρωση των εκπαιδευτικών στα σχολεία, την επάρκεια των κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και για την υπάρχουσα κτιριακή υποδομή. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι τα σχολεία ξεκίνησαν φέτος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε πως για πρώτη χρονιά τα ειδικά σχολεία ήταν καλυμμένα από εκπαιδευτικούς πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το ίδιο και τα τμήματα ένταξης.

Ωστόσο τονίστηκε και από τους δύο διευθυντές το θέμα της υπογενετικότητας που δημιουργεί κενά στα σχολεία με μείωση των τάξεων και κατ’ επέκταση την ανάγκη για συγχώνευση κάποια στιγμή των σχολικών μονάδων.

Η κα Μαυρίδου έκανε ιδιαίτερη μνεία για το πρόγραμμα της Κολύμβησης που εφαρμόστηκε πέρυσι για πρώτη φορά στο νομό μας και το οποίο, παρά τα όποια, προβλήματα εφαρμόστηκε με μεγάλη επιτυχία στη Βέροια και Νάουσα.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της κατασκήνωση στην περιοχή της Αγίας Τριάδα Νάουσας, που φέτος δεν λειτούργησε ως μαθητική. Ήδη η βουλευτής είχε επαφές με τους αρμόδιους φορείς ώστε την επόμενη χρονιά οι μαθητικές κατασκηνώσεις να λειτουργήσουν κανονικά.