Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο – εκτροχιάστηκε intercity το βράδυ του Σαββάτου

Αμαξοστοιχία intercity (IC/58) η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με 70 επιβάτες και 5 άτομα προσωπικό, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εκτροχιάστηκε στις 21:45 του Σαββάτου 13 Μαΐου στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης ενώ κινούνταν με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Το κινητήριο βαγόνι προσέκρουσε σε κτήριο του ΟΣΕ, το οποίο και διαπέρασε ενώ η πλειοψηφία των βαγονιών του συρμού είναι εκτός των γραμμών. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΤΡΕΝΟΣΕ (ώρα 03:07 της Κυριακής 14/5), η οποία επικαλείται την τελευταία εκείνη την ώρα ενημέρωση από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, υπάρχουν δυο νεκροί (50 και 39 ετών), τρεις σοβαρά τραυματίες εκ των οποίων οι δυο είναι πολυτραυματίες, ένας διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση και τέσσερις ελαφρά τραυματίες. Τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για τον απεγκλωβισμό των επιβατών και του προσωπικού της αμαξοστοιχίας και οι έρευνες συνεχίζονταν τη νύχτα και θα ενταθούν με το πρώτο φως της ημέρας. Στην έρευνα και διάσωση συμμετείχαν 28 διασώστες και 3 κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ με γιατρούς, καθώς και 12 ασθενοφόρα οχήματα.

Για τον απεγκλωβισμό των επιβατών επιχείρησαν ακόμα 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άτομα προσωπικό καθώς και 15 αξιωματικοί και 75 άντρες της αστυνομίας και της Τροχαίας.