Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης Δημητριάδης Φώτης Δήμος Αλεξάνδρειας Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Γκυρίνης για Δημητριάδη: «θα πρέπει να είναι ο τελευταίος που θα πρέπει να μιλάει για παραποίηση απόφασης συλλογικού οργάνου»

Γκυρίνης για το θέμα του ΟΕΥ και τις αποφάσεις της προηγούμενης διοίκησης: χωρίς πρακτικά της Εκτελεστικής η απόφαση.

Αποκαλυπτικός ήταν ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παν. Γκυρίνης αναφορικά με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) που επέλεξε να κάνει η Διοίκησή του (και που τελικά, μετά από μια σειρά από γεγονότα, κατέληξε στη σημερινή συζήτηση) αλλά κυρίως αναφορικά με τον ΟΕΥ που καταρτίστηκε και ψηφίστηκε το 2011.

Ο Γκυρίνης, ο οποίος κάλεσε την αντιπολίτευση να μείνει και τους δημότες να ακούσουν προσεκτικά αυτά που θα ανέφερε, μίλησε μετά από την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και αναφέρθηκε τόσο στο ιστορικό που οδήγησε στην τροποποίηση του ΟΕΥ από τη δική του διοίκηση όσο και στο παρελθόν.

Στην τοποθέτησή του επί της αίτησης της μειοψηφίας που επέλεξε να αποχωρήσει (δηλαδή να μην είναι παρούσα στη συζήτηση θέματος που η ίδια αιτήθηκε να πραγματοποιηθεί) ο δήμαρχος είπε πολλά, που πραγματικά ανάβουν φωτιές.

Το ενδιαφέρον λοιπόν δεν είναι ούτε στο ιστορικό, ούτε στις αλλαγές που είτε έγιναν από το Δήμο είτε προτάθηκαν από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ημαθίας να γίνουν. Το ενδιαφέρον είναι σε αυτά που είπε ο Γκυρίνης για τον προηγούμενο ΟΕΥ, αυτόν που ψηφίστηκε επί διοίκησης Φ. Δημητριάδη.

Αναφερόμενος στον πρώην δήμαρχο, τον χαρακτήρισε «αρχιμάγειρα» και όπως είπε «θα πρέπει να είναι ο τελευταίος που θα πρέπει να μιλάει για παραποίηση απόφασης συλλογικού οργάνου».

Επέδειξε δε έγγραφα του 2011, βάσει των οποίων φαίνεται πως δεν υπήρξε τήρηση πρακτικών στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου που το 2011 εισηγήθηκε τον ΟΕΥ, πως υπήρξαν αλλαγές μεταξύ απόφασης της Εκτελεστικής (που υπάρχει χωρίς να υπάρχουν πρακτικά που δείχνουν τις λεπτομέρειες για τον τρόπο που λήφθηκε η απόφαση) που έφτασε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και του κειμένου που το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τότε και κατηγόρησε ως αποκλειστικό υπεύθυνο για όλα τα παραπάνω τον πρώην δήμαρχο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για το κείμενο της Εκτελεστικής σε σχέση με το κείμενο που τελικά εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2011, είπε: «Όση σχέση έχει ο γάιδαρος με την κότα, τόση σχέση έχει η απόφαση της Εκτελεστικής με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Όλο το βίντεο από τη συνεδρίαση μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ