Κατηγορίες
Γκυρίνης Παναγιώτης Δημητριάδης Φώτης Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Μπρουσκέλης Νίκος

Ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου

  • η αντιπολίτευση κατέθεσε πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Προέδρου και αποχώρησε από τη συζήτηση.
  • Μπρουσκέλης: «Δεν προβλέπεται ειδική συνεδρίαση (…) η αντιπολίτευση επέλεξε για άλλη μια φορά να φυγομαχήσει»
  • Γκυρίνης: «Επεδίωξαν να πουν τα δικά τους και να φύγουν για να μην ακούσουν τα δικά μας (…) ειπώθηκαν και από τους 3 αρχηγούς ανακρίβειες (…) ήταν επιλεκτική η ανάγνωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης»

Από ένταση που συνοδεύτηκε από την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και την προηγούμενη κατάθεση πρότασης μομφής στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Μπρουσκέλη σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Πρόεδρο του Σώματος ότι δεν τήρησε τα προβλεπόμενα όσον αφορά τον τρόπο σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι θα έπρεπε, μετά την αίτηση που κατατέθηκε από την αντιπολίτευση, να συγκληθεί αρχικά ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του ΟΕΥ και στη συνέχεια να οριστεί και να διεξαχθεί τακτική συνεδρίαση με όλα τα υπόλοιπα θέματα.

Η ένσταση της αντιπολίτευσης (στο σύνολό της) αφορά στον τρόπο που επελέγη για να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε με την απόφαση για τον ΟΕΥ που ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «παραποίηση, πλαστογράφηση της απόφασης 57 του Δ.Σ.» και στη συνέχεια κατέθεσε πρόταση μομφής – η οποία υπογράφονταν και από τις δυο άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης – στο πρόσωπο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επειδή, όπως ισχυρίστηκε, δεν τήρησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

 

Ο Γ. Σπυρίδης ανέφερε πως το ζήτημα του ΟΕΥ έχει έλθει προς συζήτηση τέσσερεις φορές και πως υπάρχουν ευθύνες της Διοίκησης τόσο για αυτό όσο και για την καθυστέρηση στο να συζητηθεί το θέμα που προέκυψε με το έγγραφο από την Αποκεντρωμένη.

Ο Χρ. Αλευράς ανέφερε ότι θα έπρεπε να συγκληθεί εντός έξι ημερών Συμβούλιο, πως η παράταξή του δεν θα νομιμοποιήσει όσα γίνονται από τη Διοίκηση και αποχώρησε και αυτός.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ν. Μπρουσκέλης, ανάγνωσε μετά από την αποχώρηση της αντιπολίτευσης (που δεν κάθισε να ακούσει τη θέση του προέδρου κατά του οποίου άσκησε πρόταση μομφής) αποσπάσματα τόσο από τον Κώδικα Δήμων όσο και από τον Ν. 3852. Όπως ανέφερε, ο χειρισμός του θέματος της συνεδρίασης έγινε με δημοκρατικότητα, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κινείται με όρους μικροπολιτικής και πως επέλεξε να φυγομαχήσει.

«Λυπούμαι βαθύτατα γιατί προσπάθησα σε όλη η θητεία μου να είμαι πρόεδρος όλων. Και σήμερα, για λόγους μικροπολιτικούς και μόνο, τους οποίους θα τους αναδείξει ο δήμαρχος στην πορεία της συζήτησης απόψε, η αντιπολίτευση επέλεξε για άλλη μια φορά να φυγομαχήσει. Όπως έκανε στο προσφυγικό, όπως έκανε σε όλα τα μεγάλα ζητήματα. Και να θέσει θέμα διαδικαστικό, που ούτε εδώ είχε δίκιο.» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.