Κατηγορίες
Ευρωπ. Ένωση

Ο πρόεδρος Ζαν – Κλώντ και η ομιλία του για την κατάσταση της “Ένωσης”

junkstateofeu201609Τη… δόξα των Αμερικανών προέδρων ή των εστεμμένων ανά την Υφήλιο φαίνεται πως ζήλεψε (όχι προσωπικά αλλά λόγω της θέσης του) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλώντ Γιούνκερ.

Ο Γιούνκερ, πρόεδρος του σαθρού οικοδομήματος που έχει χάσει το δρόμο του και ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, απευθύνθηκε στην ετήσια ομιλία του στους ευρωβουλευτές, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με την Ελλάδα και την Κύπρο ασχολήθηκε σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις:

αναφερόμενος στο προσφυγικό και στα προσφυγόπουλα (λέγοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προστατεύσει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στο έδαφός της) ενώ μίλησε – με το γνωστό υφάκι που έχουν στους διεθνείς οργανισμούς και κάνουν γαργάρα την κατοχή του νησιού από την Τουρκία – για επανένωση της Κύπρου που θα πρέπει να γίνει άμεσα.

Αυτά τα δυο, θυμηθείτε το, θα απασχολήσουν Ελλάδα και Κύπρο για πολύ καιρό και με άπειρες πιέσεις.

Επίσης δεν ξέχασε να επισημάνει με τον τρόπο του την προσπάθεια να προχωρήσει η μετεξέλιξη της ΕΕ σε Ομοσπονδία (ή κάτι άλλο) αφού ανέφερε την ανάγκη να υπάρξει κάποιος υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ (λες και τα συμφέροντα όλων συμπίπτουν…!!!), ενώ πέταξε και κανά δυο κορώνες για αλληλεγγύη (για ξεκάρφωμα, ώστε να απαλύνει και τους ριγμένους) που θα πρέπει να υπάρχει αυτοβούλως και να μην είναι επιβαλλόμενη.

* η… δόξα πάει στο ότι η όλη διαδικασία θυμίζει το State of the Union (των αμερικανών Προέδρων, που απευθύνεται στο Κογκρέσσο των ΗΠΑ) ή το Commonwealth day speech των Βρετανών βασιλιάδων και βασιλισσών (που απευθύνεται στους υπηκόους της Κοινοπολιτείας).

Μόνο που η Ε.Ε. (το δεύτερο “Ε” υπάρχει γιατί έπρεπε να ζευγαρώσει με κάτι το πρώτο “Ε”) ουδεμία σχέση έχει με ΗΠΑ ή Ηνωμένο Βασίλειο…