Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Έχει πολλά… “κρυμμένα” μηνύματα η χθεσινή συνεδρίαση – ποιος ήταν ο άμεσα «κερδισμένος»

kafetzouvasileiadouΑς το πάμε από την αρχή για να γίνουμε κατανοητοί σε όσο το δυνατόν περισσότερους: η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας έστειλε και άλλα μηνύματα, πέραν αυτού της ωριμότητας που επέδειξαν στην πλειοψηφία τους όσοι μίλησαν.

Γίνονται πολλά το τελευταίο διάστημα, σε συνδυασμό με καταστάσεις που έρχονται από το παρελθόν (το απώτερο ή το κοντινό) αλλά θα επηρεάσουν όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε το μέλλον. Οπότε θα το πούμε με όσο το δυνατόν λιγότερα λόγια:

οι προσεγγίσεις, οι προσπάθειες ανάδειξης, οι συναντήσεις, τα εύσημα και μια σειρά από άλλα πράγματα δίδουν την εντύπωση πως κάτι κινείται προς την κατεύθυνση των ΔΟΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ όλων όσων ξέραμε μέχρι σήμερα.

Ας μείνουμε προς στιγμή – έτσι για να έχετε μια ιδέα για το τι εμείς αντιλαμβανόμαστε πως θα ακολουθήσει – στη φράση:«ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ». Περισσότερα θα σας έχουμε στην πορεία, όσο θα περνάει ο καιρός και τα πράγματα θα «δένουν» μεταξύ τους ακόμη πιο πολύ.

Τώρα, αναφερόμενοι αποκλειστικά και μόνο στο χθεσινό, να πούμε πως ο μόνος πραγματικά «κερδισμένος» της συνεδρίασης ήταν ο Αντωνίου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε (σε αντίθεση με πολλούς άλλους ανά την Ελλάδα βουλευτές) να ανταποκριθεί στο κάλεσμα που του έγινε. Εμφανίστηκε σε μια συνεδρίαση που είχε ένα δύσκολο θέμα και υψηλό πολιτικό ρίσκο και κόστος.

antoniou-fontogyrinisΕίπε τη θέση του και αποχώρησε, λαμβάνοντας τα εύσημα για την παρουσία του όχι μόνο από τα μέλη του Δ.Σ. που έλαβαν το λόγο αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων δημοτών (οι οποίοι σχολίαζαν αρνητικά την απουσία των υπολοίπων βουλευτών της Ημαθίας αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων).

Τώρα, αν του βγει του Χρήστου και το θέμα με τις συναντήσεις την Τετάρτη στην Αθήνα, τότε σίγουρα θα μπορεί να πει κάποιος πως θα είναι ο μοναδικός κερδισμένος αυτού του γύρου…

—-

Όπως έχουμε πει και άλλη φορά, ο τόπος που ζούμε δεν είναι η Νέα Υόρκη ή το Τόκιο που έχουν 15.000.000 νοματαίους στιμωγμένους σε μια σπιθαμή γης! Γνωστοί είμαστε όλοι ενώ τα “νέα” ταξιδεύουν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός. Άσε που πλέον δεν έχει μείνει γωνιά να κάτσει κάποιος ήσυχα να πιει έναν καφέ βρε αδερφέ…!

Οπότε μια μικρή αποκωδικοποίηση συμπεριφορών και καταστάσεων σε συνδυασμό με μια μικρούτσικη συνένωση γεγονότων που (για την ώρα) φαντάζουν άσχετα ή απόμακρα μεταξύ τους, μπορεί να μας δώσει πολλά τόσο για το παρασκήνιο όσο και για τα μελλούμενα.

Όσο για τα μελλούμενα, θα σας κρατάμε ενήμερους ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν!