Κατηγορίες
πολιτική

Γιαννάκου για ΝΔ: έχει χάσει τον ιδεολογικό προσανατολισμό της – δεν αρκεί ένας 40άρης για να αλλάξει κάτι

mariettagiannakouΆκρως αποκαλυπτική ήταν το πρωί η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία μίλησε στον Real FM.
Ερωτήθηκε για πολλά, όμως αυτά που είπε για τη ΝΔ και όσα συμβαίνουν δείχνουν το κλίμα που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο μετά από την εκλογική ήττα του Ιανουαρίου αλλά και πιο πριν.
Όσο αφορά τα σενάρια διαδοχής ήταν σαφής. Μιλώντας για τους 40άρηδες και όσα ακούγονται για την αναγκαιότητα αντικατάστασης του Α. Σαμαρά από κάποιον σαραντάρη πολιτικό, ώστε να μπορέσει να “χτυπήσει” τον Τσίπρα είπε: “δεν αρκεί αυτό από μόνο του”.
“Η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να γίνει ένα ευρωπαϊκό και Δημοκρατικό κόμμα, δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που οι πάντες διορίζονται. Δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που αποφασίζουν 2-3 άνθρωποι” είπε και ερωτώμενη για το δείπνο είπε ότι αν ήταν να μείνει μυστικό θα έμενε.


Επεσήμανε δε και κάτι που διαφεύγει από πολλούς, όταν κάνουν ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος: “κάπου η ΝΔ έχει χάσει τον προσανατολισμό της (….) και ξέχασε πως είχε να κάνει με ένα αριστερό κόμμα στις εκλογές”, είπε η Γιαννάκου. “Πήρε ιδεολογική στροφή” είπε, αφήνοντας σαφές αιχμές. “Πάντα υπήρχαν ακραίοι (σημ. στη ΝΔ εννοούσε) με στραβές αντιλήψεις αλλά δεν έγιναν ποτέ η κυρίαρχη άποψη”.
Στην ουσία, είπε πως η ΝΔ παραέγινε δεξιά, πως έχασε τον ιδεολογικό της προσανατολισμό (τα τελευταία χρόνια μπορούσε άνετα να τοποθετηθεί στον κεντροδεξιό χώρο και να διατηρήσει, αν όχι να αυξήσει την εκλογική της δύναμη). Επίσης ανέφερε ότι τα χρόνια που βρίσκονταν στην Ευρωβουλή υπήρχε επικοινωνιακό χάσμα μεταξύ της Αθήνας και των ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες, των οποίων η ίδια ήταν επικεφαλής.