Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γονείς, τα μάτια όχι απλά 14, αλλά 1014!!!

elasomadailektreglimatosΌσα αναφέρει σήμερα στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα “Το πρώτο θέμα” είναι συγκλονιστικά, ας πάρουμε όμως την ιστορία από την αρχή.

Εσχάτως, και αφού οι τιμές στα tablets έχουν πέσει πάρα πολύ, δεν είναι και λίγοι οι γονείς που έχουν πάρει στα παιδιά τους ένα για να ασχολείται. Να ασχολείται ή να έχουν αυτοί χρόνο να ασχοληθούν με κάτι άλλο, αυτό είναι ένα θέμα. Δυστυχώς το internet είναι κάτι σαν αυτό που λέγεται για το μαχαίρι, το βούτυρο και τα φονικά. Μαχαίρι κόβει το βούτυρο, μαχαίρι μπορεί να κόψει και το νήμα της ζωής κάποιου. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με το internet: πρόκειται περι εξαιρετικού εργαλείου, αλλά και περί πολύ επικίνδυνου ταυτόχρονα. Μπορεί να φανεί χρήσιμο στα παιδιά μας αλλά να είναι και επικίνδυνο για αυτά.

Οπότε ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να είμαστε από πάνω τους και να ελέγχουμε τι βλέπουν, τι παιχνίδια παίζουν….

.

Πάμε τώρα σε αυτά που γράφει η εφημερίδα:

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει, ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης πήγε στη Βουλή. Και είπε πολλά μιλώντας στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «υπάρχουν δέκα περιπτώσεις παιδιών, μόνο στην Αθήνα, που αποπλανήθηκαν από παιδόφιλο μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Ντύνω κούκλες» και βρέθηκαν από τους γονείς τους να αυτοφωτογραφίζονται γυμνά στις τουαλέτες».

Πέραν αυτού, ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι την περίοδο 2011 – 2014 εντοπίστηκαν και κατηγορήθηκαν 271 πρόσωπα με το αδίκημα της παιδικής πορνογραφίας. Σημείωσε ότι σε οκτώ χρόνια δράσης η Υπηρεσία του απέτρεψε 1.060 αυτοκτονίες από τις οποίες μόνο οι 36 οδηγήθηκαν στην εντατική.

.

αν κάποιος δει τα δελτία τύπου της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και το κατά πόσο όλοι μας πρέπει όχι απλά να έχουμε το νου μας αλλά να ελέγχουμε τι κάνουν τα παιδιά μας. Γιατί στην ουσία ο υπολογιστής ή το tablet που έχουν στα χέρια τους δεν είναι τίποτε λιγότερο από ένα παράθυρο σε έναν κόσμο τον οποίο ούτε εμείς γνωρίζουμε καλά-καλά!