Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Μετά τον “έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια” τώρα στα “400 ευρώ ανά οικογένεια”

400euroΕλάχιστο εγγυημένο εισόδημα στα 400 ευρώ ανά τετραμελή οικογένεια (!!!).

Αυτό είναι τελικά το εγγυημένο. Μετά από τον ΓΑΠ και τον ευγενή του στόχο για έναν εργαζόμενο ανά οικογένεια, σειρά πήρε η συγκυβέρνηση και θέτει και το όριο – σε χρήμα – για να ζήσει κάποιος, η/ο σύζυγος και τα δυο τους παιδιά.

Τι μπορείς να κάνεις με 400 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων επιδομάτων κλπ κλπ);; Είναι και αυτό ένα ερώτημα.

 .

Από τα λίγα που έχουν έως τώρα ακουστεί, το όριο για μια τετραμελή οικογένεια (με 2 ανήλικα παιδιά) θα είναι τα 400 ευρώ και συνολικά το χρόνο στα 4.800 ευρώ, για μια οικογένεια με τέσσερεις ενήλικες θα φτάνει τα 6 χιλιάρικα, στην περίπτωση της οικογένειας με ένα παιδί, το ποσόν θα είναι 350 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις των μονογονεϊκών οικογενειών το παιδί θα επιδοτείται με 100 ευρώ σαν ενήλικας.

Για τον τελικό υπολογισμό του ποσού θα υπολογίζονται τα εισοδήματα της χρονιάς που τρέχει και όχι του προηγούμενου οικονομικού έτους, ενώ στις περιπτώσεις μισθωτών θα υπολογίζεται το 80% των εισοδημάτων.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 10 Δήμους της χώρας και θα διευρυνθεί μέσα στο 2015 σε όλη τη χώρα. Οι Δήμοι θα ανακοινωθούν εντός του ερχόμενου δεκαημέρου.

.

* αν κάποιος είχε και την παραμικρή αμφιβολία πως η χώρα λειτουργεί ως ένας πειραματικός σωλήνας στο οποίο δοκιμάζονται διάφορα σενάρια, τώρα οι αμφιβολία αυτή πρέπει να του έχει φύγει…