Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Νέα εφαρμογή για κινητές συσκευές ειδικά για τα μικρά παιδιά

cyberkidΓια μπείτε ΕΔΩ, δείτε το και προτείνετέ το στα παιδιά σας. Γιατί η επαφή με τους υπολογιστές ή τα “έξυπνα” κινητά είναι αναπόφευκτη, η πλήρης αποχή θα οδηγήσει σε “ψηφιακό αναλφαβητισμό” και η λύση είναι κάπου στη μέση, αλλά με ασφαλή τρόπο…

Είναι πολύ συχνό πλέον το φαινόμενο να βλέπουμε γονείς – που για οποιονδήποτε λόγο – είτε έχουν προμηθεύσει τα μικρά παιδιά τους με μια συσκευή είτε τους δανείζουν τη δική τους για λίγη ή πολύ ώρα.

Τι ακριβώς κάνουν τα μικρά όμως, λίγοι το ξέρουν. Σκοπός είναι όχι μόνο να παίζουν ή να μαθαίνουν κάτι, αλλά να το κάνουν και με ασφαλή για τα ίδια τρόπο. Μια νέα εφαρμογή για “έξυπνα” κινητά και συσκευές που τρέχουν iOS και Android, το «Cyberkid», παρουσιάστηκε από τον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, παρουσία των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου.

Η εφορμογή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά, σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, να επικοινωνούν άμεσα με τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές. Η εφαρμογή αυτή παρέχει στους ανηλίκους τη δυνατότητα να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω κλήσης ή και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Οι υποδοχείς, από την πλευρά τους, θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή -η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου- μέσα από το Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που θα έχει έδρα στη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.