Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ξαναπαίρνει “φωτιά” το Ιράκ (με κίνδυνο εμπλοκής και της Τουρκίας);

antirakΈνας “ξεχασμένος” (από τους περισσότερους δυτικούς) πόλεμος, αυτός του Ιράκ, φαίνεται πως αναζωπυρώνεται ξανά – δεν είχε ποτέ τελειώσει, απλά περνάει στα “ψιλά” των ειδήσεων και της επικαιρότητας.
.

Οι αντάρτες διαφόρων ομάδων, που τόσα χρόνια δρούσαν στην περιφέρεια της χώρας και λειτουργούσαν μεμονωμένα έχουν πλέον συνασπιστεί (έχοντας και τη βοήθεια παλαιών στρατιωτικών, της εποχής του Σαντάμ) και κινούνται τις τελευταίες ημέρες κατά της Βαγδάτης και των δυνάμεων του πρωθυπουργού Αλ Μαλίκι. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή πρακτορεία, οι συνασπισμένοι αντάρτες του “Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε” έχουν φτάσει ακόμη και σε απόσταση 70 χλμ από τη Βαγδάτη, από τα δυτικά.
Στην ιστορία μπλέκονται, πέρα από τους Αμερικανούς (λόγω της αδυναμίας του εκλεκτού τους να αντιμετωπίσει την κατάσταση αναμένεται αεροπορική συνδρομή) και οι Τούρκοι, οι οποίοι είδαν τους αντάρτες να απαγάγουν διπλωμάτες τους και ορισμένους πολίτες τους.

.
Αν στην όλη ιστορία συμπεριληφθεί και η κατάσταση με τις αυτόνομες κουρδικές περιοχές του Ιράκ (όπου και εκεί γίνεται της τρελής, με τους Κούρδους να …αρματώνονται και τους σουνίτες αντάρτες να είναι στη γωνία) αλλά και η  Συρία (και εκεί η Τουρκία έχει εμπλοκή), τότε τα πράγματα δυσκολεύουν και γίνονται επικίνδυνα.