Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια εκλογές

Στα Τρίκαλα ήταν το Σάββατο ο Φ. Δημητριάδης για το έθιμο της “Ρουμπάνας”

20140412_193043_2Στα Τρίκαλα βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, όπου παρακολούθησε μαζί με άλλα μέλη της διοίκησης του δήμου την αναβίωση του εθίμου της Ρουμπάνας που πραγματοποιήθηκε από τον εξαιρετικά δραστήριο σε πολλά θέματα πολιτιστικό σύλλογο του χωριού που φέρει το όνομα “Ανατολική Ρωμυλία”.
Το έθιμο περιελάμβανε ντύσιμο των παιδιών με παραδοσιακές στολές, βόλτα στους δρόμους του χωριού (τα παιδιά τραγουδούσαν τα κάλαντα του Σαββάτου του Λαζάρου) και ολοληρώθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου ενώ παραβρέθηκαν …… – πέραν του δημάρχου ο οποίος εκπροσώπησε την Τοπική Αρχή και είναι εκ νέου υποψήφιος, επικεφαλής του Συνδυασμού “Δημοτική Συνεργασία για ανάπτυξη & Πρόοδο” – η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Όλγα Μοσχοπούλου, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλατέος Ιερεμίας Κιοσέογλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Τ. Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχοι από άλλες Π.Ε. του Δήμου, μέλη της διοίκησης και (νυν και υποψήφιοι) δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος – επικεφαλής του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης” – Παναγιώτης Γκυρίνης.

.

photo3-tile

20140412_192459_1-tile