Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας Ελλάδα Οικονομία

Ελληνικό χρέος: συζητούν με προοπτική 50ετίας!!!

eurohooksuccess50 χρόνια! Δηλαδή, τα σπασμένα θα τα πληρώνουν ακόμη και τα παιδιά μας, όταν θα διανύουν ήδη στην 6η δεκαετία της ζωής τους. Αν και μέχρι τότε παίζει το σενάριο να αποφασιστεί να συνεχίσουν να πληρώνουν ακόμη και τα δικά τους παιδιά…

.

Την αισιοδοξία του εκφράζουν οι “παράγοντες” της διεθνούς σκηνής (πέραν των δικών μας) για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Μακάρι να βγουν αληθινές οι προβλέψεις τους – αν και μέχρι τώρα το μόνο που βγαίνει αληθινό είναι η ανεργία, η φτώχεια, η διάλυση των τομέων με τους οποίους μέχρι σήμερα έχουν ασχοληθεί και οι “ιδωτικοποιήσεις” (που κάθε άλλο παρά τέτοιες είναι, αφού σε πολλές περιπτώσεις το κράτος πουλάει και οι ενδιαφερόμενοι είναι κρατικές επιχειρήσεις από άλλες χώρες).

Από χθες φοριέται πολύ το σενάριο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους όχι με κάποια διαγραφή ή κάτι παρόμοιο, αλλά μια “οικονομική ενίσχυση” με πρόσθετη χρηματοδότηση και με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του, για μια περίοδο που θα φτάνει ακόμη και τα 50 έτη!

50 χρόνια ακόμη. Για μια κατάσταση για την οποία δεν ευθύνεται κανείς εξ ημών (άλλοι έκαναν τις λάθος επιλογές και μας κουβάλησαν και υιοθετούν Επιτροπείες) , για μια κατάσταση από την οποία πολλοί κονόμησαν και ουδείς τιμωρήθηκε πλην ελαχίστων (και αυτοί καθαρά για επικοινωνιακούς σκοπούς), για μια κατάσταση που δεν θα τελειώσει τόσο απλά αν η οικονομική πραγματικότητα στη χώρας μας δεν αλλάξει και δεν εκλογικευτούν κάποια πράγματα.