Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΣΥΡΙΖΑ (& “αναχώρηση” Τατσόπουλου): το τέλος της αριστερής αθωότητας

tatsopoulos2Η …αναχώρηση (με όποιον τρόπο έγινε τέλος πάντων) του Τατσόπουλου από τον ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτεί ένα και μόνο πράγμα: το τέλος της “αριστερής αθωότητας” του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο περνά πλέον στο στάδιο της πλήρους ευθυγράμμισής του με τα υπόλοιπα (τα λεγόμενα και αστικά) κόμματα.

Κακά τα ψέμματα! Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει κυβέρνηση και ο Τσίπρας πρωθυπουργός, έπρεπε να περάσουν στο στάδιο του προεδροκεντρικού συστήματος. Τέρμα οι συνιστώσες, οι ρόζες οι ναζιάρες, τα κόκκινα-τα κίτρινα-τα μπλέ και οι συνασπισμοί της οικολογίας και των …κινημάτων.

Αν θέλουν να δουν Κυβέρνηση…… (που θέλουν δηλαδή) τέτοιες ιστορίες – στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παράδοση, δηλαδή στις αντικρουόμενες και αμφιλεγόμενες δηλώσεις στελεχών του, έπρεπε να κοπούν. Και κόπηκαν, μετά το συνέδριο. Το σημερινό με τον Τατσόπουλο ήταν το τέλος της (κακώς εννοούμενης) πολυφωνίας σε ένα δυνάμει κυβερνητικό κόμμα. Γιατί το σύστημα της χώρας είναι πρωθυπουργοκεντρικό. Και όποιος αυτό το αγνοεί, είναι καταδικασμένος να τα μαζεύει από το Μαξίμου πολύ γρηγορότερα από τον προβλεπόμενο χρόνο, το πολύ μέσα σε έναν μήνα…

* Σημείωση: ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ζήτησε και την παράδοση της έδρας μαζί με την παράδοση της κομματικής ταυτότητας. Ο βουλευτής αρνήθηκε. Μπορεί να είναι πολυλογάς, φλύαρος ή ό,τι άλλο είναι. Βλάξ όμως δεν είναι σίγουρα.