Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εμμένουν στην απόφασή τους οι “δανειστές”

astamartelloΣύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων η Επιτροπεία δεν λέει να κάνει πίσω στο θέμα της πλήρους απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και έτσι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και φυσικά στους γνωστούς εκβιασμούς (“αν δεν …, τότε δεν έχει δόση”).

Αμα θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους“, φέρονται κατά τις πληροφορίες να είπαν οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, υφυπουργό Θανάση Σκορδά και γενικό γραμματέα Καταναλωτή Γιώργο Στεργίου.

Άρα, θεωρούν σίγουρο πως ότι είναι να γίνει θα γίνει και συστήνουν στους δικούς μας και τρόπους αντιμετώπισης του τεράστιου κοινωνικού θέματος που θα δημιουργηθεί αν υπάρξει η πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών. Στα περίεργα της υπόθεσης θα πρέπει να σημειωθεί και κάτι άλλο: πως οι τράπεζες δεν θέλουν την πλήρη απελευθέρωση, αφού αν αρχίσουν τα όργανα θα βρεθούν με χιλιάδες σπίτια στην ιδιοκτησία τους που δεν θα ξέρουν τι να τα κάνουν (εκτός κι αν υπάρχει έξωθεν σχεδιασμός ώστε, μπροστά στην αδυναμία και άρνηση των τραπεζών, τα σπίτια να περάσουν σε ξένες εταιρίες).