Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ημαθίας: “Να μην “τιμωρηθούν” με απουσίες οι διαδηλωτές – μαθητές…”

8raniaΗ ηθική τάξη πραγμάτων έχει πλέον αλλάξει στο τόπο και στους καιρούς που ζούμε. Εάν τύχει να καίγεται το σπίτι του διπλανού μας και η φωτιά να κατευθύνεται προς το δικό μας σπίτι, απαγορεύεται να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και να προστατεύσουμε έτσι και τα δικά μας συμφέροντα.

Με αυτό το σκεπτικό αντιμετωπίζονται και οι μαθητές τις Νάουσας οι οποίοι παρακολουθούσαν τους «άτυχους» συμμαθητές τους να κάνουνε μάθημα χωρίς θέρμανση, λόγω ελλείψεως κονδυλίων για πετρέλαιο στο δήμο της Νάουσας. Με ορατό τον κίνδυνο να έρθει και η σειρά τους, εάν αργήσει λίγο η επόμενη επιδότηση ή εάν αυτή είναι μικρότερη της αναμενόμενης, θα πρέπει να τιμωρηθούν για την συμπαράσταση και την αντίδρασή τους, με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα στις 17 Νοεμβρίου 2013.

Αιτία και αφορμή των κινητοποιήσεως η έλλειψη πετρελαίου σε σχολεία της Νάουσας. Οι μαθητές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις θα «τιμωρηθούν» με απουσία. Έτσι μπορούμε ήσυχοι να ξανακαθίσουμε στον καναπέ μας και να παρακολουθούμε από την τηλεόραση την διάλυση της δημόσιας και κατ’ ευφημισμόν δωρεάν παιδείας.

Ζητούμε από τους αρμόδιους, να μεριμνήσουν ώστε να μην καταχωρηθούν οι απουσίες των μαθητών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις την 27η Νοεμβρίου στη Νάουσα. Μόλις 10 ημέρες μετά την 17η Νοεμβρίου και τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποτρέπουμε τους νέους μας από το να διεκδικούν και να αντιδρούν.

ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Βέροια 28 Νοεμβρίου 2013