Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με τις ψήφους της συμπολίτευσης “πέρασε” ο προϋπολογισμός στο Δήμο Αλεξάνδρειας

2013-11-11 18.31.09Σε σχετικά ήρεμους τόνους κινήθηκε η πρώτη εκ των δυο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου χθες το βράδυ, στην Αλεξάνδρεια. Η πρώτη συνεδρίαση είχε ως θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2014 (ο οποίος στην ουσία θα εκτελεστεί κατά το ήμισυ από την παρούσα διοίκηση και στη συνέχεια από τη διοίκηση που θα προκύψει από τις εκλογές που θα γίνουν τον ερχόμενο Μάιο.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης έκανε λόγο για ακρωτηριασμό των δημοτικών πόρων εξαιτίας των μεγάλων περικοπών που υφίστανται οι δήμοι στο σύνολό τους στα τακτικά τους έσοδα, και ανέφερε πως ο προϋπολογισμός ανταποκρίνεται στη σημερινή κατάσταση. Από την πλευρά τους οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (συγκεκριμένα οι Γ. Σπυρίδης, Χ. Αλευράς, Ν. Ανεσίδης, Στ. Δριστάς και Τ. Τασιόπουλος) ανέφεραν…… πως πρόκειται περί προϋπολογισμού που δεν έχει αναπτυξιακή κατεύθυνση και πως τηρούνται σε αυτόν τα απολύτως αναγκαία σε επίπεδο διαχείρισης και τίποτε παραπάνω που να βοηθήσει την ανάπτυξη και τον τόπο.

Απαντώντας σε αυτό ο Δήμαρχος είπε πως έργα μέσα από τα τακτικά έσοδα δεν είναι δυνατό να γίνουν και πως ο Δήμος “κυνηγά” κονδύλια, μέσα από την απορρόφηση των οποίων θα κάνει κάτι, υποσχόμενος επίσης και αύξηση της απορροφητικότητας τους με το υφιστάμενο προσωπικό του Δήμου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στην αίθουσα βρέθηκε και η προϊσταμένη της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Αλεξάνδρειας Κ. Γιάγκου, η οποία απάντησε σε διευκρινιστικές επί του κειμένου του προϋπολογισμού ερωτήσεις των συμβούλων. Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί πως σε ερώτηση που της έγινε για το μέγεθος της εισπραξιμότητας, απάντησε ότι έχει ήδη υπερκαλυφθεί ο στόχος των 176 χιλιάδων που ήταν εγγεγραμμένος στον προϋπολογισμό του 2013, αφού έχουν εισπραχθεί από μισθώματα, ΚΟΚ κλπ περίπου 220 χιλιάδες, ενώ ως προς τις απαιτήσεις του Δήμου στη συνεδρίαση μάθαμε πως ήδη έχουν αποσταλεί ενημερωτικά σε δημότες αλλά βεβαιώθηκαν κάποιες και στην αρμόδια ΔΟΥ ώστε να εισπραχθούν.

Τελικά, ο προϋπολογισμός του 2014 του δήμου Αλεξάνδρειας ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς τις ψήφους των αντιπολιτευομένων συμβούλων (ορισμένοι εξ αυτών ψήφισαν μόνο τις δαπάνες για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων).