Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αλεξάνδρεια, Δημοτ. Συμβούλιο: τα “παρά-”, το κυνοκομείο, ο προϋπολογισμός και η ατάκα της συνεδρίασης

2013-11-11 18.31.09Για σήμερα σας έχουμε ολίγον από “παρά-”: παραπολιτικόν, παρατηρήσεις, παρασκήνιο και μόλις δυο ειδήσεις. Η πρώτη για τον προϋπολογισμό και η δεύτερη για τη δημιουργία ενός ιδιότυπου κυνοκομείου. Τα υπόλοιπα αύριο.

Ξεκινάμε λοιπόν με τις δυο ειδήσεις: η πρώτη αφορά τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2014, ο οποίος και “πέρασε” κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν – πλην εξαιρέσεων που διαχώρησαν τη θέση τους ρητά και είπαν “ναι” σε συγκεκριμένες δαπάνες, όπως π.χ. στις δαπάνες για μισθοδοσία των υπαλλήλων. Να σημειωθεί πως όλοι οι σύμβουλοι που καταψήφισαν χαρακτήρισαν τον προϋπολογισμό ως αντιαναπτυξιακό και χωρίς να δίδει προοπτικές για τον τόπο.

Όσον αφορά το κυνοκομείο του Δήμου, η είδηση ήρθε μέσα από ερώτηση που έγινε για το 10ο θέμα “Ηλεκτροδότηση εγκατάστασης (πρώην σφαγεία Αλεξάνδρειας)”. Με την ερώτηση ζητούνταν διευκρινίσεις (από τον Γ. Απατσίδη, αν προλάβαμε να δούμε – αν όχι αναμένουμε διόρθωση) για τον λόγο που χρειάζεται να συνδεθεί ρεύμα στα παλιά, εγκαταλειμμένα σφαγεία της Αλεξάνδρειας. Η απάντηση ήρθε από τον δήμαρχο Φ. Δημητριάδη, ο οποίος ανέφερε πως το ρεύμα δίδεται γιατί στο σημείο θα δημιουργηθεί χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν αδέσποτα της περιοχής προσωρινά – δίκην κυνοκομείου καταλάβαμε όλοι, όχι κανονικό κυνοκομείο, ένας χώρος συγκέντρωσής τους πριν να αποσταλούν σε κτηνιάτρους για εμβολιασμούς, στειρώσεις κλπ.

Πάμε τώρα στα “παρά-”:2013-11-11 18.29.47

1. κατά τη συνεδρίαση μετρήσαμε τουλάχιστον 7 φερόμενους ως υποψηφίους για μια υποψηφιότητα για τη δημαρχιακή καρέκλα. Και από ότι φαίνεται στο εξής και μέχρι τον Απρίλιο τα συμβούλια θα έχουν μια πολυπρόσωπη δημαρχιακή …εσάνς!!

2. γράφαμε χθες (ΕΔΩ) για δημόσια …φλέρτ. Σήμερα είχαμε και ματιές, λοξές ή κανονικές, πάντως είχαμε. Γιατί ορισμένοι προσπαθούσαν να ανταλλάξουν ματιές με τους φερόμενους υποψηφίους της αρεσκείας τους.

3. Ο στρατηγός άλλαξε γειτονιά. Αν και στην εξωτερική, κάθισε στη μεριά της αντιπολίτευσης. Δίπλα στον Αλευρά.

2013-11-11 18.30.584. Αλλαγή στη χωροταξία είχαμε και στα έδρανα του Προεδρείου και της αντιπολίτευσης: έξω αριστερά ο Δήμαρχος, στα δεξιά ο Γ. Σπυρίδης (λίγο ανάποδα δεν κάθισαν, αν το δεις από την πλευρά των θεατών;;) και κάπου στη μέση η Πρόεδρος του Δ.Σ. και η γραμματέας. Επίσης ο Γ. Κιρκιλιαννίδης πήρε μετάθεση μπροστά και ο Γ. Απατσίδης αποτραβήχτηκε στα μετόπισθεν στην θέση του Κιρκιλιαννίδη.

Η ατάκα της συνεδρίασης:

Θα την κέρδιζε για μια ακόμη φορά ο Χρ. Αλευράς αλλά τον πρόλαβε δημότης που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση. Ο Νίκος Λιολιόπουλος. Ο οποίος ζήτησε από το Σώμα να κάνει μια διακοπή και να μην μιλάνε οι σύμβουλοι μέχρι να τελειώσει ένα τηλεφώνημα που έκανε βροντόφωνος είναι η αλήθεια (και με …τιγρέ φωνή) πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας. Τελικά ο πρόεδρος βγήκε έξω και συνέχισε το τηλεφώνημα.

Περισσότερα για τη συνεδρίαση και τι ειπώθηκε και αποφασίστηκε αύριο!