Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Θερινός Κινηματογράφος Δήμου Αλεξάνδρειας: το πρόγραμμα προβολής


Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας ανακοινώνει την έναρξη των προβολών του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου για την περίοδο του καλοκαιριού του 2013. Μια σειρά από ταινίες, κάποιες πρώτης προβολής θα μας κρατήσουν συντροφιά τα καλοκαιρινά βράδια, στο γνωστό χώρο του πρώην κινηματογράφου “Άνεσις”. Οι ποιοτικές επιλογές θα ικανοποιήσουν σίγουρα τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του κινηματογράφου. Έγινε επίσης προσπάθεια να διατηρηθεί χαμηλά η τιμή του εισιτηρίου, σαν προσφορά στους πολίτες της Αλεξάνδρειας που δοκιμάζονται αυτό το δύσκολο οικονομικά καλοκαίρι.
Ακολουθεί το πρόγραμμα των προβολών με έναρξη την 8η Ιουλίου και λήξη την 5η Σεπτεμβρίου 2013:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΑΠΟ 08/07/20130 ΈΩΣ 05/09/2013

1Η ΕΒΔ. “Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία”
08-11/07/2013
Τρισδιάστατη, πιστή στο καλαμπουρτζίδικο πνεύμα των προηγούμενων ταινιών μεταφορά δυο κόμικς περιπετειών του διάσημου γαλατικού διδύμου.

2Η ΕΒΔ. “Stand Up Guys / Νομοταγείς τύποι”
15-18/07/2013
Τρεις από τους πιο χαρακτηριστικού ηθοποιούς του σύγχρονου Αμερικάνικου Κινηματογράφου, καταφέρνουν μέσα σε μια νύχτα να δημιουργήσουν μία εκρηκτική, όσο και ρετρό, κινηματογραφική ατμόσφαιρα.Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ, Φίσερ Στίβενς (Τhe Cove), οι επίσης βραβευμένοι με Όσκαρ, Αλ Πατσίνο, Κρίστοφερ Γουόκεν και Άλαν Άρκιν ξανασυναντιούνται σε μια συγκινητική, αλλά και επική νύχτα δράσης,ως συνταξιούχοι πλέον γκάνγκστερ, που δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο οτιδήποτε δεν ταιριάζει, στον ιδιαίτερο κώδικα τιμής τους.

3Η ΕΒΔ. “Le Capital / Το κεφάλαιο”
22-25/07/2013
Ο φιλόδοξος Marc Tourneuil (Gad Elmaleh) αναλαμβάνει τα ηνία μίας εκ των ισχυρότερων ευρωπαϊκών τραπεζών. Η ανάδειξή του σε βασικό παίκτη του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος συνεπάγεται οικονομική επιφάνεια, κοινωνική επιρροή, αλλά και εμπλοκή σε ένα ατέρμονο παρασκηνιακό παιχνίδι εξουσίας. Καθώς η καριέρα του απογειώνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, ο Marc μετατρέπεται σταδιακά από χαμηλών τόνων οικογενειάρχης σε αμοραλιστή “πρίγκιπα” της σύγχρονης οικονομικής ελίτ.

4Η ΕΒΔ. “Life of Pi / Η ζωή του Πι”
29/07 έως 01/08/2013
Ο νεαρός Ινδός Πι Πατέλ είναι ο μοναδικός επιζών ενός ναυαγίου, ο οποίος διέσχισε τον ωκεανό σε μια βάρκα με συνεπιβάτιδα μια άγρια τίγρη. Χρόνια αργότερα αφηγείται την απίστευτη ιστορία του σε έναν Καναδό συγγραφέα.

5ΗΕΒΔ. “Now You See Me / ΗΣυμμορίαΤων Μάγων”
05-08/08/2013
Ο J. Daniel Atlas (Jesse Eisenberg), ο Merritt McKinney (Woody Harrelson), η Henley Reeves (Isla Fisher) και ο Jack Wilder (Dave Franco) είναι οι “Τέσσερις Ιππείς”, μια ομάδα ταχυδακτυλουργών που ενώ παρουσιάζουν τα ριψοκίνδυνα κόλπα τους στο κοινό, ταυτόχρονα πραγματοποιούν τις μεγαλύτερες τραπεζικές ληστείες – και μετά μοιράζουν τη λεία στους θεατές. Δεν αργούν να μπουν στο στόχαστρο του FBI όπου αναθέτει στους Dylan Rhodes (Mark Ruffalo) και Alma Dray (Melanie Laurent) να ξεσκεπάσουν τη συμμορία χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Γι’ αυτό και τελικά αναγκάζονται να καταφύγουν στη βοήθεια του πρώην ταχυδακτυλουργού Thaddeus Bradley (Morgan Freeman).

6Η ΕΒΔ. “Silver Linings Playbook / Οδηγός Αισιοδοξίας”
19-22/08/2013
Ο Pat είναι ένας προβληματικός νεαρός που μόλις βγήκε από το ψυχιατρείο. Στην προσπάθειά του να αναμιχθεί με τον κόσμο, να τα ξαναβρεί με την γυναίκα του και να ρυθμίσει την ζωή του, γνωρίζει την επίσης προβληματική Tiffany. Εκείνη προσφέρεται να τον βοηθήσει να ξανακερδίσει την γυναίκα του με ένα αντάλλαγμα. Έτσι γεννιέται μια ιδιαίτερη και πολύ δυνατή σχέση μεταξύ τους. Το “Silver lining” είναι ένα αγγλικό ιδίωμα και έχει την σημασία της άκρατης αισιοδοξίας. Αυτή ακριβώς είναι και η φύση της σχέσης που δημιουργείται μεταξύ του Pat και της Tiffany…
(Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper, Julia Stiles, Chris Tucker)


7Η ΕΒΔ. “Turbo / Τούρμπο”

26-29/08/2013
Ένα σαλιγκάρι γεννημένο για… γκραν πρι!
Aν είσαι fan του Αστερίξ & Οβελίξ θα θυμάσαι πως ο δεύτερος και στρουμπουλός Γαλάτης είχε πέσει μικρός στη χύτρα με το μαγικό φίλτρο και ως εκ τούτου απέκτησε τεράστια δύναμη. Ε λοιπόν ετοιμάσου για κάτι αντίστοιχο, αυτή τη φορά σε τρισδιάστατο animation! Όπου Οβελίξ βάλε Turbo – ένα παθιασμένο με την ταχύτητα σαλιγκάρι- και όπου χύτρα με μαγικό ζωμό βάλε… νιτρομπούκαλο!
Ένα σαλιγκάρι του κήπου με όνειρό του να γίνει το γρηγορότερο σαλιγκάρι στον κόσμο, βιώνει ένα φρικτό ατύχημα, που θα μπορούσε απλώς να του επιτρέψει να πετύχει το στόχο του!
Οι δημιουργοί του Kung Fu Panda και της Μαγαδασκάρης λοιπόν φτιάχνουν ένα φιλμ που θυμίζει… Fast & Furious για πιτσιρικάδες.

8Η ΕΒΔ. “Μη Μου Χαλάς Τη Μέρα / The Last Stand”
02-05/09/2013
Η επιστροφή του Σβαρτσενέγκερ σε μια περιπέτεια γεμάτη δράση και χιούμορ. Ο σερίφης Owens εγκαταλείπει το Los Angeles, όπου υπηρετούσε, για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια μικρή συνοριακή πόλη των Η. Π.Α. Εκεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει το βαρόνο του παράνομου εμπορίου ναρκωτικών Gabriel Cortez που μόλις απέδρασε και φέρεται να κατευθύνεται προς τη μικρή αυτή πόλη μαζί με τη συμμορία του και κρατώντας ομήρους.
Η πόλη του σερίφη Owens είναι το μόνο μέρος που μπορεί να στηθεί ενέδρα προκειμένου να ανακοπεί η πορεία του Cortez και να διασωθούν οι όμηροι. Τίποτε όμως δεν είναι σίγουρο αφού ο δραπέτης φαίνεται αποφασισμένος για να ξεφύγει προς το Μεξικό.
(Arnold Schwarzenegger, Genesis Rodriguez, Jaimie Alexander)

Μία απάντηση στο “Θερινός Κινηματογράφος Δήμου Αλεξάνδρειας: το πρόγραμμα προβολής”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.